Најновије

УКРАЈИНА СВЕ ЈАЧЕ УДАРА: Нападнут Стаханов у Луганској народној Републици

ЛНР - Данас су украјинске снаге гранатирале жестоко град Стаханов у Луганској народној Републици, пише сајт Новоросинформ, а то је наставак све агресивнијих дејстава армије Украјине у региону Донбаса.
На првој линији фронта (Фото: ЈуТјуб)

На првој линији фронта (Фото: ЈуТјуб)

Едвард Басурин, заменик главнокомандујућег корпусом министарства одбране ДНР, неколико пута је упозорио јавност на отворено кршење Минског споразума од стране Кијева, што је потврдио и ОЕБС. Наиме, уместо да испуњава тачке Минског споразума и склања артиљерију са линије раздвајања, Кијев гомила снаге, људство и разне артиљеријско-ракетне системе на првој линији фронта, односно, на граници раздвајања. ОЕБС је потврдио да је одређена количина наоружања које је било повучено нестало са складишног места које је било под контролом украјинске армије. Мониторинг мисија ОЕБС-а је осудила понашање украјинских власти због тог случаја и тражила објашњење. У више наврата је мониторинг мисија ОЕБС-а критиковала Кијев и регистровала случајеве непоштовања обавеза Минског споразума које је починила украјинска армија. Паралелно, потврдила је у највећем броју случајева поштовање Минског споразума и добро деловање власти у ДНР и ЛНР. Власти ДНР и ЛНР константно на конференцијама за штампу дају прецизне податке, до којих долазе њихове обавештајне службе, о кретањима украјинске армије, а то кретање је у последњих месец дана веома активно и међу наоружањем је велики број моћних ракетних система Град. Напади су свакодневни, а јуче је под страховитим ударом био Доњецк, као и место Горловка. Власти Новорусије су упозориле грађане и народ да Украјина спрема потпуну обнову ратних дејстава. Басурин је рекао јуче, да према неким информацијама и проценама, напад армије Украјине на Донбас је могућ 18. или 19. децембра. Берић: Напашће Донбас веома брзо - због угља и надолазеће зиме Дејан Берић, познати српски добровољац у Новорусији, изванредан снајпериста и вишеструко одликован борац, у интервјуу за портал Ослобођење.рс, каже да је главни проблем угаљ. Он каже да народ очекује напад, јер је свестан да је Кијеву сада најважније да освоји Донбас због угља, односно, због надолазеће зиме. Све се своди на то, каже Берић и истиче да је напад Кијева и више него известан. НАТО: Спремни смо за Украјину Филип Бридлав, амерички генерал и главни НАТО командант за Европу, данас је у Бриселу рекао да је "НАТО спреман да пружи већу војну помоћ у Украјини". Ово је још један сигнал да је америчка пажња за Украјину појачана, а највероватније због тога што Порошенко не сме да крене ни у једном смеру без координације са Вашингтоном. Као и увек, Америка у потпуности управља и координира све у Украјини.
Прочитајте још:Наришкин поручио Србима: Важно је да нам ЕУ не кочи економску сарадњуДОБРОДОШЛИ У ИРАК: Жестоке борбе и чишћење града Рамади од џихадиста! (ВИДЕО)
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА