Најновије

Убијен један од команданата Хезболаха

БEJРУT - Шамир Kантар, за кога се веруjе да jе био jедан од лидера Хезболаха, убиjен jе у Дамаску у израелском нападу на кварт Џарамана jутрос у рањим jутарњим сатима, преносе агенциjе.
Кантар (Фото: ЈуТјуб)

Кантар (Фото: ЈуТјуб)

Хезболах jе саопшто да jе Kантар убиjен у израелском ваздушном нападу на резиденциjални кварт Дамаска, али ниjе изнео друге детаље. Jедан од министара у израелскоj влади jе поздравио вест о смрти Kантара, али ниjе потврдио тврдње да jе за то одговоран Израел. Kантар jе био припадник либанске верске групе Друзи и члан Палестинског ослободилачког фронта, коjи jе осуђен за напад и убиство jедног израелског полицаjца и породице 1979.године а потом ослобођен из затвора 2008. године у размени затвореника са Хезболахом. Веруjе се да се после тога придружио Хезболаху и постао jедан од команданата у тоj организациjи, преноси Роjтерс. Израел jе више пута гађао Сириjу од почетка рата у тоj земљи, углавном уништаваjући оружjе за коjе jе веровао да jе намењено Хезболаху, свом давнашњем неприjатељу у суседном Либану. Jош ниjе jасно каква jе била улога Kантара у рату у Сириjи, где Хезболах подржава снаге Башара ал Aсада. Не помињући Kантара, сириjски државни медиjи су за напад у Дамаску оптузили "терористичке групе". У jануару у израелском нападу у Сирjи убиjено jе шест припадника Хезболаха. Џарамана jе бастион подршке влади и кварт у коме живе многи припадници сириjских Друза и хришћана.
Прочитајте још:НАД ДАМАСКОМ ЖИВА ВАТРА СЕВА: Највеће експлозије у Сирији (ВИДЕО)ТИХА РЕВОЛУЦИЈА: Парламентарни избори у Шпанији – стижу Подемос и Сиудаданос
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА