Најновије

ХАПШЕЊА ДИЖУ ПОЛИТИЧКИ ВРТЛОГ: Пајтић указује на политички прогон - СНС осуђује Пајтићево понашање

БEOГРAД - Председник Демократске странке Бојан Пајтић изјавио је поводом данашње акције хапшења да је јасно да је реч о политичком прогону јер је до сада ухапшено 97 чланова ДС, који су затим или ослобођени или су против њих обустављени поступци.
Пајтић (Фото: ДС)

Пајтић (Фото: ДС)

Пајтић је на конференцији за новинаре испред Специјалног суда у Београду изјавио да против до сада ухапшених чланова ДС не постоји ниједна оптужујућа пресуда, да су донете само четири пресуде и све четири ослобађајуће, а да је више десетина оптужница одбачено. Додао је да је у петак обустављен поступак против шефа посланичке групе ДС у Скупштини Војводине Борислава Новаковића, који је ухапшен пре две и по године. Пајтић је цценио је да је циљ власти да овим хапшењима прикаже лажну борбу против корупције, да се забашури да је ослобођен Станко Суботић Цане, да је бивши директор Управе царина Михаљ Кертез приступио Српској напредној странци и да прикрије бројне своје корупционашке афере са пољопривредним земљиштем. "Слика и прилика Демократске странке jе понашање њиховог лидера Боjана Паjтића, коjем не смета када неко крши закон и када се краду народне паре, али му смета када надлежни државни органи раде своj посао у складу са законима и Уставом", са друге стране, наводи СНС. СНС у саопштењу додаjе да jе скандалозно то што Паjтић наставља да врши притисак на надлежне државне органе коjи се боре против корупциjе и криминала тако што наjављуjе спектакуларне конференциjе за новинаре испред зграде Специjалног тужилаштва. "У сваком демократском друштву незамисливо jе да jавни функционер, поготово председник покраjинске владе, на тако транспарентан начин врши притисак на самосталност у одлучивању и поступцима надлежних институциjа, jер му ниjе по вољи списак ухапшених за коjе постоjи основана сумња да су прекршили закон", наводе из СНС. ДС jе раниjе данас наjавила да ће Паjтић одржати ванредну конференциjу за новинаре испред зграде Специjалног тужилаштва за организовани криминал. Подсећамо, МУП је ухапсио 79 особа за разна кривична дела којима је буџет Србије оштећен за преко 100 милиона евра, а међу ухапшенима је и бивши министар пољопривреде Слободан Милосављевић, члан ДС-а.
Слободан Милосављевић је од 2001. до 2004. године био министар за трговину, туризам и услуге. Од 15. маја 2007. године до 7. јула 2008. био је министар пољопривреде, шумарства и водопривреде. Након престанка министарске функције именован је за директора, а у децембру 2004. године изабран је за председника Привредне коморе Србије.
Прочитајте још:НЕМА НИ СТАН НИ УШТЕЂЕВИНУ: Председник Николић социјални случај!?УХАПШЕНО И СЕДАМ БИВШИХ МИНИСТАРА: Стефановић поручио да МУП има све доказе! (ВИДЕО)
Извор: Танјуг, Фонет

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА