Најновије

СВЕ ЋЕ РЕЋИ: Син Светозара Маровића преговара о признању кривице

ПОДГОРИЦА - Милош Маровић, син председника Политичког савета владајуће Демократске партије социјалиста ДПС Светозара Маровића почео је преговоре са Специјалним државним тужилаштвом о споразумном признавању кривице о малверзацијама у продаји земљишта у месту Пријевор изнад Јаза, објавио је подгорички Дан.
Светозар Маровић (фото: Јутјуб)

Светозар Маровић (фото: Јутјуб)

Позивајући се на своја сазнања подгорички дневник пише да је Маровић млађи тражио да му надлежни укину притвор. У замену за то понудио је да призна кривицу и врати новац за који се терети да је присвојио својим недозвољеним радњама. Прве процене су да ће Маровић тим поводом морати да врати око пола милиона евра које је наводно илегално присвојио. Такође, још није утврђено ни колико ће робије он понудити Тужилаштву, нити колико ће му они понудити да би потписали споразумно признање кривице. „Милош Маровић је ушао у фазу преговора са Специјалним државним тужилаштвом око споразумног признања кривице. Тим поводом још није саслушаван у Тужилаштву, али се очекује да ће ускоро бити. Маровић је тражио укидање притвора, за шта би признао кривицу и вратио новац за који га тужилаштво терети да је присвојио незаконитим пословима“, казао је саговорник Дана из Тужилаштва. Истражни органи сина функционера ДПС-а терете да је учествовао у сумњивим пословима приликом продаје земљишта у месту Пријевор, чиме је Општина Будва оштећена за око 1,4 милиона евра. Још није коначно утврђено колико је тог новца млађи Маровић присвојио за себе. Да би се открио тај износ наложено је да се изврши више вештачења. Маровић је ухапшен почетком децембра, а до тада се лечио ван земље. По доласку у Црну Гору смештен је у приватну клинику „Кодра”, где је, уместо у Тужилаштву, дао изјаву. Маровић се потраживао од средине октобра, када се већ налазио у Београду на лечењу. Тужилаштво је издало налог за његово хапшење, али он није могао доћи на саслушање због здравственог стања. Дан касније приведен је на саслушање у Виши суд, где му је судија за истраге одредио притвор у трајању од месец дана.
Прочитајте још: 
Милош Маровић је тражио да због лошег здравственог стања буде у „Кодри”, али је утврђено да у спушком затвору постоје услови за његово лечење, где је и спроведен. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА