Најновије

Мареј напао Ђоковића да је фолирао повреду ово је Нолетов одговор

БЕОГРАД - Британски тенисер Енди Мареј рекао је да данас је задовољан својом игром на Отвореном првенству Аустралије и да није могао боље да се припреми, али да је изнервиран што је допустио да га поремити могућа повреда његовог противника у финалу Новака Ђоковића у трећем сету.
Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

"Изнервиран сам што сам допустио да ми засмета могућа повреда противника на почетку трећег сета, пошто сам играо добро, а онда сам пао на 10 минута и сет је отишао. Због тога се највише нервирам, пошто сам имао прилике у првом сету, али нисам успео да их искористим. Успео сам да узмем други, а онда је дошао трећи сет", рекао је Мареј после меча. Ђоковић је у пар поена на почетку трећег сета пао и изгледало је да има проблем са повредом ноге. Упитан да ли мисли да је Ђоковић то намерно урадио, Мареј је рекао да "не зна". "Ако је у питању био грч, добро се опоравио, пошто је од тога тешко опоравити се и играти толико добро као што је он одиграо. Невероватно се кретао на крају трећег сета и јурио сваку лоптицу. Мислим да би имао снаге и за пети сет", рекао је Мареј. На питање да ли је легитимна тактика да наведеш противника да мисли да си повређен, а онда заиграш добро, Британац је одговорио одрично. "Нисам имао појма о чему се ради. Изгледало је да је у лошем стању на почетку трећег сета, а на крају тог дела игре се невероватно добро вратио у игру. Начин којим је ударао лоптицу у четвртом сету и његово кретање били су импресивни. Не знам шта се тачно догодило", рекао је он. "Али најважније је да се у сваком мечу концентришеш на своју игру. Овде и на Ју Ес опену приказују снимке поена и често морате да сачекате да се то заврши пре него што сервирате. Тешко је не обраћати пажњу на то шта се дешава на другој страни. Али, играм довољно мечева да могу боље да контролишем такве ситуације. Разочаран сам трећим сетом јер мислим да сам могао да одиграм боље", додао је Мареј, који ће од сутра бити четврти играч света. Ђоковић је рекао да то није приметио. "Не желим да говорим лоше ствари о њему на конференцији за новинаре или да тражим изговоре. У оваквим мечевима има много емоција, велика је тензија. Није лако током целог меча задржати концентрацију 100 одсто. Било је прекида када је човек ушао на терен, дужа пауза. Имао сам сет и брејк више, а након тога сам изгубио свој сервис. Он је заиграо агресивније и био бољи. Такође, није био свежији ни у другом ни трећем сету, али то је нормално после дугих размена удараца", рекао је он.
Прочитајте још:Серена релативно лако до новог трофеја у Мелбурну
Ђоковић је истакао да је због снажне воље на терену освојио титулу и да није имао проблема са зглобом, већ да је у питању била дуга размена удараца због које се уморио. "Нисам тражио лекарску помоћ јер није било разлога за то. Само сам се осећао слабо. Ту кризу сам прошао за 20 минута. Сетио сам се да смо имали сличну борбу и 2013. године у Мелбурну, када су два сета трајала два сата, осетио са да сам у психичкој предности и то ме је терало напред. Нисам желео да одустанем, покушавам да никада не одустајем и наравно због важности тренутка, играо сам финале гренд слема и морао сам да га зарадим", додао је он. Извор: Курир

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА