Најновије

Светосавски трунир у шаху: Победник Никола Потпара

БЕОГРАД - Већ традиционално одмеравање шаховске снаге студента, студенткиња, асистената и професора факултета, академија и виших школа у Београду, а поводом школске славе Светог Саве одржано је у недељу, 1. фебруара 2015. године у згради Православног богословског факултета. Ове године турнир је имао и међународни карактер јер су учешће узели и студенти из Црне Горе и Босне и Херцеговине.
Учесници (Фото: Небојша Баралић)

Учесници (Фото: Небојша Баралић)

Пре почетка турнира учеснике су поздравили проф. др Драган Милин у име домаћина и Небојша Баралић у име Универзитетског спортског савеза Београда. Професор Милин је говорио о Шаховском клубу „Богослов“, историјату и резултатима клуба, док је за саопштавање техничких податка о турниру и његовом историјату на Универзитету био задужен Небојша Баралић. Поред студента и професора такмичили су се представници Студентског центра и Завода за унапређивање образовања и васпитања, као специјални гости. Турнир се играо по швајцарском систему у 7 кола са темпом игре 10 минута по играчу уз бонификацију од 5 секунди по потезу. Заслужено је победио и оправдао улогу првог фаворита турнира студент Физичког факултета Никола Потпара са 6 освојених поена. Друго место припало је Стефану Илићу (Математички факултет) са 6 поена, а треће место је освојио проф. др Драган Милин који је уједно понео звање најуспешнијег професора на турниру. Он је освојио 5 поена колико је имао и Давид Шаренац, студент Правног факултета. Друга професорска награда припала је проф. др Милошу Недељковићу (Машински факултет), а треће асистенту на Православном богословском факултету мр Сави Милину. Код студенткиња најбоља је била женски ФИДЕ мајстор Лена Миладиновић (Факултет политичких наука) са 4,5 поена која је у укупном пласману освојила четврто место. Друга је Маја Милановић (Машински факултет) са 3,5 поена. Сви учесници су добили пригодне поклоне у виду књига, а најбољима су припале новчане награде, пехари, дипломе, графике. Награде је уручио проф. др Владимир Копривица, председник Универзитетског спортског савеза Београда и декан Факултета за физичку културу и спорт. Велику завхалност упућујемо Патријаршијском управном одбору и његовом директору протојереју-ставрофору Стојадину Павловићу, Православно богословском факултету и Задужбини манастира Хиландара који су својим издањима обогатили наградни фонд турнира. Као и сви ранији турнири и овај је био квалификациони за финални турнир студената и студенткиња Београда који већ седмуу годину носи назив „Трофеј Верице и Срећка Недељковића“ (Машински факултет, 19-30.05.2015. године). Пласман су обезбедили Никола Потпара и Лена Миладиновић. Организатори турнира су били Универзитет у Београду, Православно богословски факултет, Универзитетски спортски савез Београда, Шаховски клуб „Богослов“ и Шаховски клуб „Студентски град“, а судио је Небојша Баралић, међународни шаховски судија.
Прочитајте још: Овако је један Американац отерао Мекдоналдс у п.м. због српске пљескавицеПолицајци против комуналних: Зашто њима веће плате и боља опрема, за хапшење девојака у ГСП-у?
  Извор: Правда/Небојша Барали

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА