Најновије

Јанукович: Украјином се де факто управља споља

МОСКВА - Бивши украјински председник Виктор Јанукович изјавио је да се Украјином де факто управља споља и позвао међународне факторе да изврше притисак на Кијев да би се окончали сукоби на истоку те земље.
Јанукович (Фото: ЈуТјуб)

Јанукович (Фото: ЈуТјуб)

"Украјина се нашла под спољном управом, где се актуелним лидерима из иностранства говори које одлуке да донесу", рекао је Јанукович за руски лист "Аргументи и факти". Јанукович је, такође, позвао светске силе да изврше притисак на Кијев да би се окончали сукоби на истоку Украјине. "Украјинске власти за све своје грешке окривљују рат. Да би се окончао сукоб, међународна заједница мора да изврши притисак на украјинско руководство", навео је Јанукович, истичући да велике силе морају да гарантују испуњење споразума, пренео је Спутњик.
Прочитајте још:Кери и Лавров разговарају о Украјини, Сирији и ИрануРуси тестирали ракетно-топовски систем на минус 50 степени!
Јанукович је изабран за председника Украјине на данашњи дан 2010. године, а свргнут је у фебруару прошле, годину пре истека мандата, после вишемесечних протеста покренутих због његове одлуке да не потпише Споразум о придруживању са ЕУ. Уточиште је нашао у Русији, а у Украјини је оптужен за корупцију и злоупотребу власти. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА