Најновије

Завршена шеснаестина финала Лиге шампиона, ово су резултати

Фудбалери Зенита победили су ПСВ са 3:0 у реваншу шеснаестине финала Лиге шампиона за укупних 4:0, док је Динамо са 3:1 у Москви елиминисао Андерлехт. Тотенхем је елиминисан пошто је био немоћан на гостовању Фјорентини (2:0), Интер је потврдио пролаз даље победом над Селтиком 1:0, а наредну фазу такмичења изборили су још Динамо Кијев, Ајакс, Севиља и Виљареал. Највећа драма одвијала се у Истанбулу где је Бешикташ успео да направи изненађење и избаци Ливерпул након једанаестераца са 5:4, а до краја продужетака је било 1:0.
Лига шампиона (Фото: ziarelive.ro)

Лига шампиона (Фото: ziarelive.ro)

Ливерпул је 2005. године освојио Лигу шампиона на стадиону "Ататурк" након пенала, а сада је на истом игралишту елиминисан у шеснаестини финала Лиге Европе, такође после једанаестераца, од Бешикташа. Трудила се домаћа екипа, била знатно боља у другом полувремену, а награду је добила у 72. минуту након што је Ба прихватио лопту на ивици шеснаестерца, уштоповао је одлично, таман тако да на њу налети Арлсан који је послао у горњи леви ћошак за поништење Ливерпулове предности из првог меча. Голова више није било, тако да се ушло у продужетке, али ни ту није било превише опасности, тако да је једини излаз из драме било извођење једанаестераца. Ба је погодио на једној, а узвратио је истом мером Ламберт. За Бешикташ су наставили да погађају Торе, Кавлак и Хачинсон, док су на другој страни свој посао добро обавили Лалана, Чан и Ален. У последњој серији, стрелац гола и херој турског представника Арслан био је прецизан, а онда је на ред дошао и хрватски репрезентативац Дејан Ловрен који је лопту послао далеко од оквира гола и тако постао трагичар своје екипе у Истанбулу. У последњој серији, стрелац гола и херој турског представника Арслан био је прецизан, а онда је на ред дошао и хрватски репрезентативац Дејан Ловрен који је лопту послао далеко од оквира гола и тако постао трагичар своје екипе у Истанбулу. Тотенхем је у Фиренцу дошао како би постигао један гол, јер је у Лондону било 1:1, и знантно увећао своје шасне да се пласира даље, али и поред "добродушности" Фјорентине у првом полувремену, "певци" нису искористили две сјајне прилике преко Насера Чадлија и Роберта Солдада. У наставку, лондонски тим је морао да се отвори, а то је платио испадањем. У 54. минуту Федерико Фацио губи лопту на средини, а затим је Бадељ шаље у простор Марију Гомезу који је управо поред Фација прошао и савладао немоћног Љориса. Гостујућа екипа је још увек имала шансу да једним поготком врати егал, али је у 71. минуту све пало у воду након нове грешке одбране, овога пута Вертонгена у петерцу, док је Салах одлично реаговао и поставио коначних 2:0. Интер ништа није морао да ради у Милану, јер је Селтик буквално сам себе онемогућио да оде даље. У Шкотској је било 3:3, а од госта се није ни очекивало да буде убојит превише у реваншу, док је и та, јако слабо наострешна, оштрица отупела црвеним картоном Ван Дијка у 37. минуту. Домаћин се није превише ни трудио, а онда је два минута пре краја дуела преко Гуарина дошао до тријумфа и потврде проласка даље. Немања Видић и Здравко Кузмановић са клупе су одгледали меч. Динамо Кијев је савладао Генгам у реваншу са 3:1 и тако анулирао пораз од 2:1 у првом сусрету. Голове за Украјинце постигли су Теодорцик у 31, Бујалски у 46 и Гусев из пенала у 75. минуту, док је гол наде за француску екипу дао Мандане у 68. минуту.
Прочитајте још:Ноле почистио Турчина за 49 минута игре
Ипак, сенку на сусрет бацило је улазак навијача у терен, због којег је утакмица била прекинута седам, осам минута, али је све на крају дошло на свој место. После меча без голова у Белгији, Андерлехт је у Москви повео преко Александра Митровића, који је у 29. минуту одлично чекао центаршут избегавајући офсајд замку, да би на крају закуцао лопту у мрежу. Гол у гостима био је знак за потпуну офанзиву Динама, који је тек у наставку изједначио преко Козлова, и то како - пројектил са преко 20 метара прошао је кроз ноге голману Проту. У наставку, Кокорин је изнудио пенал, додуше сумњив, пошто је старт био на ивици шеснаестерца. После расправе играча и арбитара, Прото је одбранио ударац Кокорина, али није успео да заустави и Јусупова, да би коначан резултат поставио Курањи. У другом окршају одиграном у Русији, Зенит је и поред доброг резултата у првом мечу (1:0) решио да не попушта против ПСВ-а. Рондо је први обрадовао навијаче у Санкт Петербургу, уследио је ефектан гол Хулка са око 20 метара, а ПСВ је пропустио прилику да бар из пенала дође до поготка (Де Јонг шутирао). То је знао да казни Рондон мало касније, за коначних 3:0 после одбитка. Лига Европе, шеснаестина финала Динамо Москва - Андерлехт 3:1 (0:0 у првом мечу) (Козлов 47, Јусупов 64, Курањи 90+5 - Митровић 29) Зенит - ПСВ 3:0 (1:0) (Рондон 29, 67, Хулк 48) Борусија Менхенгладбах - Севиља 2:3 (0:1) (Џака 19, Азар 29 - Штранцл 8а.г, Витоло 26, 79) Бешикташ - Ливерпул 1:0 (0:1) (након једанаестераца 5:4) (Арслан 72) Динамо Кијев - Генгам 3:1 (1:2) (Теодорцик 31, Бујалски 46, Гусев 75пен) Фјорентина - Тотенхем 2:0 (1:1) (Гомез 54, Салах 71) Интер - Селтик 1:0 (3:3) (Гуарин 88) Легија - Ајакс 0:3 (0:1) (Милик 11, Виегевер 13, Милик 43) Салцбург - Виљареал 1:3 (1:2) (Ђуричин 18 - Вијето 33, 76, Дос Сантос 79) Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА