Најновије

Ђоковић у финалу АТП турнира у Дубаију против Федерера

ДУБAИ - Наjбољи тенисер света Новак Ђоковић пласирао се у финале ATП турнира у Дубаиjу савладавши данас у полуфиналном мечу Чеха Tомаша Бердиха са 2:1 у сетовима - 6:0, 5:7, 6:4.
Новак Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

Новак Ђоковић (Фото: ЈуТјуб)

Ђоковић jе у прилици да се бори за пети трофеj у Дубаиjу, а ривал ће му бити Шваjцарац Роџер Федерер коjи jе у првом полуфиналу лако надиграо Хрвата Борну Ћорића - 6:2, 6:1. Цео данашњи дуел против Бердиха обележила jе фантастична Ђоковићева партиjа у првом сету. Oчитао jе праву лекциjу осмом тенисеру света, играо апсолутно бриљантно, тако да Чех ниjе имао никаквих решења да га заустави, па jе таj део меча окончан за само 23 минута. У другом сету ситуациjа jе била другачиjа. Бердих jе заиграо много агресивниjе и сигурниjе, Ђоковић jе био таj коjи jе претежно морао да се брани, тако да jе Чех заслужено изjедначио у сетовима на сервис противника. У одлучуjућем делу сусрета такође jе вођена велика борба. Бердих jе задржао прави ритам и задавао проблеме српском тенисеру, понаjвише добрим сервисом, али ни Ђоковић ниjе попуштао, упркос повременим осцилациjама. Kоначно, српски ас наjавио jе успех бреjком у петом гему (3:2), након нешто више од два сата игре окончао jе jубиларни 20. међусобни окршаj за 18. победа против Бердиха.
Прочитајте још:Извучени парови осмине финала Лиге Европе
Велико финале Дубаиjа на програму jе у суботу од 16 сати, када ће рекете укрстити први и други тенисер света. Ђоковић и Федерер до сада су се састаjали 36 пута, а Шваjцарац jе успешниjи и води са 19:17. Tурнир у Дубаиjу, коjи се игра за укупан наградни фонд од 2,5 милиона долара, Ђоковић jе до сада осваjао 2009, 2010, 2011. и 2013. године. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА