Најновије

Тасовац са руководствима културних установа

БЕОГРАД - Министар културе и информисања Иван Тасовац рекао је данас на састанку са новим руководствима Народне библиотеке Србије, Филмског центра Србије, Ансамбла Коло и Југословенске кинотеке да сви управни одбори имају пуну подршку ресорног министарства у процесу професионализације установа културе.
Иван Тасовац ( Фото: принтскрин Јутјуб)

Иван Тасовац ( Фото: принтскрин Јутјуб)

Он је истакао да је неопходно јачање и видљивости институција, као и доступности културних садржаја што ширем делу јавности, и изразио уверење да ће у синергијском деловању Министарства и институција ти циљеви бити остварени. "Захваљујем се свима на спремности да посветите своје време и уложите знање и енергију у што боље функционисање неких ид најзначајнијих институција културе у земљи. Важно је да јавност зна да сте се волентерски, без икаквих надокнада, прихватили посла и обавеза који нису нимало лаки. Постављење потпуно неспорних људи из струке важан је корак ка потпуној професионализацији и бољој видљивости културног живота", рекао је министар.
Прочитајте још: Срна Ланго: Пишем када сам бесна, уплашена и несређена
У кратком временском периоду потребно је дефинисати главне приоритете сваке појединачне установе поштујући њене специфичности, форсирати квалитет у односу на квантитет, појачати међусобну сарадњу институција културе и максимално ангажовати све расположиве ресурсе, закључак је учесника састанка, наводи се у саопштењу Министарства. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА