Најновије

Богата чоколадна посластица за свечане прилике: Пралине торта

Јака, слатка и топи се у устима... идеална торта за свечане прилике и рођендане!
Фото: eatspeaksf.com

Фото: eatspeaksf.com

Састојци: 150 г чоколаде за кување 150 г путера 140 шећера 6 јаја 75 г млевених бадема 90 г брашна 100 г млечне чоколаде 250 г нугат крема 950 г слатке павлаке 6 кашика ликера од чоколаде кесица желатина 200 г чоколаде за кување
Прочитајте још:Кромпир плочице са сланиномЧоколадни ролатСУПЕР ТРИК: Уз ово вам банане никада неће поцрнети! (ВИДЕО)
Припрема: Загрејте рерну на 175 степени. Чоколаду истопите. Пенасто умутите путер са 50 г шећера, па додајте чоколаду и једно по једно жуманце. Беланца улупајте у чврст снег. Помешајте бадем и брашно, па половину умешајте у смесу са жуманцима, затим додајте беланца и умешајте остатак брашна и бадема. Сипајте у подмазан калуп пречника 26 цм и пеците 40-45 минута. Извадите из рерне и оставите да се охлади. Исецкајте чоколаду, помешајте је с нугат кремом (може и чоколада с лешник-кремом) и умешајте у 750 г загрејане слатке павлаке. Оставите да се охлади преко ноћи. У крем умешајте желатин. Бисквит попрскајте ликером, па га исеците на две коре. На прву кору ставите половину фила, преклопите другом кором и премажите остатком фила. Охладите и послужите. Извор: Лиса
Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Најновије вести - Ратни извештаји

Најновије вести - ПРАВДА

Urbancube