Најновије

САТИРИЧАР ПРВИ ПУТ У БЕОГРАДУ: Народ дошао до мере гнева, ево како настају песме о Вучићу и „Рибетини“

Нисам то ни планирао, нити ишао у школу за то да будем песник и сатиричар, то се једноставно десило. И сматрао сам да пошто имам тај дар, ја морам да га поклоним свом народу, изјавио је песник и сатиричар Мирослав Радосављевић, познатији као Мики Ердбоб, који је из Швајцарске, где живи, први пут у животу стигао у Београд, и то право на канал Прави одговор, и дао ексклузиван интервју.

Мики Ердбоб, који је познат по сатиричним песмама, које сам рецитује на разне теме, али највише по онима о председнику Србије Александру Вучићу, у емисији је одрецитовао и следеће стихове:

„Александре Вучићу,
Ја од муке пући ћу,
Што о теби песму пишем,
Пун ми те је куфер више...“

- Није ми јасно како народ све ово преживљава и жао ми је што народ све ово трпи – истакао је он. Оно што мора да избаци из себе, како је рекао, назвао је „менталним изметом“.

- Једноставно морам да „насерем“ шта ми је дошло и да кажем шта ми је на срцу. Пишем јер је народ дошао до мере гнева и јер је та прича дошла до мене – објаснио је гост канала Прави одговор.

Мики Ердбоб је навео да песму од 30 строфа напише за сат времена!

- Али претходно морам да видим „слику“, да видим детаље, који се са којим слаже, и онда тако направим песму – казао је песник.

Он је тако објаснио како је настала песма „Рибетина“ која говори о Јовани Јеремић, некадашњој водитељки ТВ Хепи, а сада водитељки Пинка.

- Јовану Јеремић никад нисам видео у животу, нисам знао ко је она, да седне поред мене, не бих је препознао. Али сам налетео на неку њену фотографију и испод ње 300 коментара, гори од горег. Видео сам да је мој народ огорчен том особом и њој сличнима. И онда сам осетио потребу да то из мене изађе. Те коментаре сам узео, преправио, сримовао, и изашла је песма “Рибетина“ – објаснио је сатиричар како је настала песма о Пинковој водитељки.

Мики Ердбоб је открио и шта га је навело да по први пут у животу посети Београд, будући да, иначе, кад долази за Србију, иде право у свој завичај.

- Дошао сам у госте Александру Јерковићу, он је такође један од љубитеља мојих песама и замолио ме најљубазније ако могу да помогнем у њиховој кампањи, на шта сам се одазвао јер сам имао осећај да том човеку треба пружити шансу – казао је гост канала Прави одговор, а потом наставио:

- Човека искрено не познајем, видим га први пут, али цео дан је био као да смо се дружили цео живот. Наше идеје и погледи на свет се поклапају – објаснио је он зашто подржава Александра Јерковића, који је кандидат за градоначелника Београда испред групе грађана „Ми - глас из народа“.

Мики Ердбоб је открио шта значи његов псеудоним „Ердбоб“, рекао је из ког краја Србије долази, те шта су му све нудили да пише и какве стихове за „звезде“, и зашто је одбио ту понуду, као и шта све мисли о Вучићу. О свему томе сазнајте у кратком, али садржајном интервјуу на каналу Прави одговор.

ТУЖИЛАШТВО ПОТВРДИЛО: Проверава се пословање ЈП Пошта Србије

Извор: Правда.рс

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА