Najnovije

SATIRIČAR PRVI PUT U BEOGRADU: Narod došao do mere gneva, evo kako nastaju pesme o Vučiću i „Ribetini“

Nisam to ni planirao, niti išao u školu za to da budem pesnik i satiričar, to se jednostavno desilo. I smatrao sam da pošto imam taj dar, ja moram da ga poklonim svom narodu, izjavio je pesnik i satiričar Miroslav Radosavljević, poznatiji kao Miki Erdbob, koji je iz Švajcarske, gde živi, prvi put u životu stigao u Beograd, i to pravo na kanal Pravi odgovor, i dao ekskluzivan intervju.

Miki Erdbob, koji je poznat po satiričnim pesmama, koje sam recituje na razne teme, ali najviše po onima o predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, u emisiji je odrecitovao i sledeće stihove:

„Aleksandre Vučiću,
Ja od muke pući ću,
Što o tebi pesmu pišem,
Pun mi te je kufer više...“

- Nije mi jasno kako narod sve ovo preživljava i žao mi je što narod sve ovo trpi – istakao je on. Ono što mora da izbaci iz sebe, kako je rekao, nazvao je „mentalnim izmetom“.

- Jednostavno moram da „naserem“ šta mi je došlo i da kažem šta mi je na srcu. Pišem jer je narod došao do mere gneva i jer je ta priča došla do mene – objasnio je gost kanala Pravi odgovor.

Miki Erdbob je naveo da pesmu od 30 strofa napiše za sat vremena!

- Ali prethodno moram da vidim „sliku“, da vidim detalje, koji se sa kojim slaže, i onda tako napravim pesmu – kazao je pesnik.

On je tako objasnio kako je nastala pesma „Ribetina“ koja govori o Jovani Jeremić, nekadašnjoj voditeljki TV Hepi, a sada voditeljki Pinka.

- Jovanu Jeremić nikad nisam video u životu, nisam znao ko je ona, da sedne pored mene, ne bih je prepoznao. Ali sam naleteo na neku njenu fotografiju i ispod nje 300 komentara, gori od goreg. Video sam da je moj narod ogorčen tom osobom i njoj sličnima. I onda sam osetio potrebu da to iz mene izađe. Te komentare sam uzeo, prepravio, srimovao, i izašla je pesma “Ribetina“ – objasnio je satiričar kako je nastala pesma o Pinkovoj voditeljki.

Miki Erdbob je otkrio i šta ga je navelo da po prvi put u životu poseti Beograd, budući da, inače, kad dolazi za Srbiju, ide pravo u svoj zavičaj.

- Došao sam u goste Aleksandru Jerkoviću, on je takođe jedan od ljubitelja mojih pesama i zamolio me najljubaznije ako mogu da pomognem u njihovoj kampanji, na šta sam se odazvao jer sam imao osećaj da tom čoveku treba pružiti šansu – kazao je gost kanala Pravi odgovor, a potom nastavio:

- Čoveka iskreno ne poznajem, vidim ga prvi put, ali ceo dan je bio kao da smo se družili ceo život. Naše ideje i pogledi na svet se poklapaju – objasnio je on zašto podržava Aleksandra Jerkovića, koji je kandidat za gradonačelnika Beograda ispred grupe građana „Mi - glas iz naroda“.

Miki Erdbob je otkrio šta znači njegov pseudonim „Erdbob“, rekao je iz kog kraja Srbije dolazi, te šta su mu sve nudili da piše i kakve stihove za „zvezde“, i zašto je odbio tu ponudu, kao i šta sve misli o Vučiću. O svemu tome saznajte u kratkom, ali sadržajnom intervjuu na kanalu Pravi odgovor.

TUŽILAŠTVO POTVRDILO: Proverava se poslovanje JP Pošta Srbije

Izvor: Pravda.rs

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA