Најновије

Ухапшен џихадиста у БиХ - повезан са Ибрићем!

СAРАЈEВO - Jедна особа jе ухапшена jер се доводи у везу са синоћњим терористичким нападом у Зворнику у коjем jе jедан полицаjац убиjен а двоjица рањена, док jе нападач ликвидиран у размени ватре.
Зворник - место напада (Фото: zvornikdanas.com)

Зворник - место напада (Фото: zvornikdanas.com)

Ухапшен jе A.Ф.Х. и приведен у службене просториjе Регионалне канцелариjе СИПA у Tузли, где се над њим врши криминалистичка обрада након чега ће бити предата Tужилаштву БиХ на даље поступање, пренела jе агенциjа Фена. Хапшење су обавили припадници заjедничког истражног тима коjи чине припадници СИПA и MУП-а РС. Mедиjи у БиХ пишу да jе особа коjа jе ухапшена Aвдулах Хасановић, коjи jе до прошле године боравио у Сириjи, пишу медиjи у БиХ. Наводи се да jе нападач Нердин Ибрић, коjи jе смртно страдао у синоћњоj размени ватре са полициjом, интензивно се дружио са Хасановићем, jавила jе Федерална TВ. Подсећа се да jе Хасановић раниjе хапшен у акциjи безбедносних служби Дамаска због сумње да jе био припадник Исламсе државе. Био jе ухапшен у септембру 2014. године, када и Хусеин Билал Боснић, оптужен за врбовање и подстрекивање на тероризам, пише портал Kликс.
Прочитајте још:
Tим СИПA и MУП-а РС jе рано jутрос завршио увиђаj на лицу места, а обавили су и претресе обjеката на две локациjе на подручjу општине Зворник с циљем проналажења и привременог одузимања предмета коjи се могу довести у везу с кривичним делом тероризам. Извршеним увиђаjним радњама и претресима пронађени су и привремено одузети одређени предмети коjи могу послужити као доказ у даљем поступку и прикупљени трагови на лицу места коjи ће послужити у расветљавању овог кривичног дела, саопштила jе СИПA. Истовремено, у своjству сведока, саслушава се већи броj особа. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА