Најновије

Вулин предлаже Закон о дечјем омбудсману

БЕОГРАД – Министар за рад, запошљавање, социјална и борачка питања Александар Вулин изјавио је данас да је владин Савет за права детета, којим је председавао, донео одлуку да преда нацрт и покрене иницијативу за доношење Закона о дечјем омбудсману.
Вулин (Фото: Јутјуб принтскрин)

Вулин (Фото: Јутјуб принтскрин)

Он је у изјави медијима, након састанка Савета, рекао да је Србија покушала да донесе овај Закон од 2009. али, како је рекао, није било политичке воље. „Сада политичке воље има, нама су дечја права веома важна и на овај начин ће се чувати”, рекао је Вулин. Према његовим речима, полазећи од обавеза које Србија има у складу са конвенцијама о правима детета УН, као и препорукама Савета за људска права Савета Европе, Србија је дужна да донесе овај закон. „Желимо да у законској процедури и кроз консултације са јавношћу донесемо закон о заштитнику права детета и да ова земља коначно има тело које ће се бавити правима детета”, рекао је Вулин.
Прочитајте још:НАРОДНА ВЕРОВАЊА: Ево шта треба а шта не треба радити на Велики четвртакДрецун: Тачи је криминалац и човек прошлости
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

МИША ЂУРКОВИЋ: Клан

У недељу се одржавају локални избори у низу градова, од којих ће можда занимљиво бити у Ни...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА