Најновије

У Украјини грађане уче да није правилан израз "хомосексуалац", него "геј"!

УКРАЈИНА - У Дњепропетровској области, у граду Кривој Рог, отпочела је кампања која има интересантну поруку, а тиче се хомосексуалне популације.
Нису "хомићи", него "гејеви"! (Фото: novorossia.su)

Нису "хомићи", него "гејеви"! (Фото: novorossia.su)

Наиме, у овом граду су осванули билборди на којима пише "Геј. Говори правилно.", док је израз "хомићи" прецртан црвеним линијама. Овом кампањом се грађани убеђују да није правилно за хомосексуалце рећи да су хомосексуалци, односно, "хомићи", него да је правилно користити еуфемизам "геј". Израз "геј" је општеприхваћен и распрострањен израз међу хомосексуалном популацијом, а реч је о еуфемизму, односно, лепшем називу за особу хомосексуалца. По свему судећи, хомосексуалци у Украјини не воле стандардни израз "хомосексуалац" или "хомић" и волели би да их људи у Украјини ословљавају користећи искључиво еуфемизам. Украјинци у највећем броју случајева негативно реагују на било који вид "геј прајд" пропаганде, па је тако и ова кампања предмет негативне критике, а како наводе поједини украјински медији, људи коментаришу да им оваква кампања "вређа интелигенцију", као и да им неће помоћи да остваре своје циљеве.
Прочитајте још:Председништво ЛНР позвало Обаму на параду 9. мајаПАЛА КРВ У ПАРОВИМА?Потукле се Атина и Ружица!Клинтонова омиљена међу милионерима!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА