Најновије

Саша Јанковић тражи од амбасадора да забране медије!

Заштитник грађана Саша Јанковић тражи од западних амбасадора да изврше притисак на Владу и премијера Вучића не би ли зауставили писања о афери “Пиштољ“.
Саша Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

Саша Јанковић (Фото: Медија центар Београд)

“Јанковић је послао више дописа и амбасадорима и организацијама при ЕУ и УН које се баве заштитом људских права. Он тврди да је жртва криминалног прогона и кампање иза које стоје и неки људи из врха власти“, каже саговорник Информера. Званично, нико у дипломатским представништвима и Влади није потврдио ове наводе, а ни Јанковић се није изјаснио јавно поводом тога. На другој страни, премијер Вучић је на конференцији за новинаре у среду посредно потврдио да Јанковић покушава да испослује заштиту странаца и међународних организација. “Јанковић својим понашањем говори највише о себи. Штитити себе и своју функцију и пише ли пише свуда по свету, тражи коме ће да се жали. И шта сад? Је л' треба да се тресем од страха, што долази Хан или неко други из ЕУ“, рекао је премијер. Омбудсманова тајна! Подсетимо, Јанковићев пријатељ Предраг Гојковић наводно је извршио “самоубиство“ 1993. године у Јанковићевом стану у Београду, што је тада утврдила истрага. Породица Гојковић недавно је затражила поновно покретање тог случаја, а министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је да МУП нема основу да покрене нову истрагу. Резултати обдукције кажу да на глави покојног Гојковића нису пронађени трагови и барутних честица, а пиштољ ЦЗ99 из кога је испаљен хитац оставља трагове барута на најмање 70 цм испред цеви, па је физички немогуће да човек висок око 180 цм са толике раздаљине пуца сам себи у главу, и то слева на десно. Такође, врхунски балистичари и криминолози, судије и полицајци са вишедеценијским искуством једногласно тврде да је "апсолутно немогуће" да је Гојковић извршио самоубиство на начин описан у званичној верзији.
Прочитајте још:ЦРНА ГОРА ИЗАБРАЛА НАТО: Да ли су због тога погазили добре односе са Русијом?Најјачи украјински напад након борби за Дебаљцево
Извор: Информер, Србија данас

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА