Најновије

СИГУРАН СТАРТ: Кошаркашице Србије забележиле прву победу на ЕП

СОМБАТЕЉ - Женска кошаркашка репрезентација Србије успешно је стартовала на првенству Европе у Мађарској и Румунији, пошто је данас, у првом колу групе Ц, савладала Летонију са 76:60 (21:19, 18:18, 19:11, 18:12).

Соња Петровић у налету (Фото: kss.rs)

Соња Петровић у налету (Фото: kss.rs)

Србија је до победе дошла после боље игре средином треће четвртине када је серијом "тројки" коначно успела да сломи отпор неугодиних Летонки (43:52).

Најефикаснија у српском тиму била је повратница у национални тим Соња Петровић, која је меч завршила са 19 поена. Поред ње расположене за игру биле су Јелена Миловановић са 15 и натурализована Американка Данијел Пејџ са 10 поена.

Наредну утакмицу на шампионату изабранице Марине Маљковић одиграће у суботу од 19 сати са селекцијом Хрватске.

Маљковић: Задовољна сам победом, али не и игром

Селектор женске кошаркашке репрезентације Србије Марина Маљковић рекла је вечерас да је задовољна победом против Летоније, али не и игром екипе на отварању Европског првенства у Мађарској и Румунији. "Биле смо на крају егал у скоку, али нисам задовољна јер су у неким битним моментима оне хватале лопту у нападу. Имали смо лош проценат шута за три поена. Наравно, осећам велику срећу и задовољство због прве победе, али што се тиче игре, то просто није било то. Далеко је то од свега што ми можемо. Желим да верујем да је то само последица тога што је прва утакмица и притисак", рекла је Маљковићева за сајт КСС-а.

Она је додала да се нада да ће национални тим заиграти боље у наставку шампионата. "Очекивали смо тешку и нервозну утакмицу и мислим да су ме сада сви разумели, чак и они који су у неком моменту сумњали да ћемо лагано да добијемо Летонију. Видели сте како је то незгодан тим. Не дозвољавају вам ни минут одмора и неку ситуацију одмах преокрену у своју корист. Натерали смо их на велики број изгубљених лопти што је би био циљ", рекла је Маљковићева.

Прочитајте још:

Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА