Најновије

ДС: Србија и грађани морају да се са пијететом односе према жртвама злочина у Сребреници

БEOГРAД - Демократска странка (ДС) поручила jе данас да Србиjа и њени грађани имаjу моралну обавезу да се са наjвећим могућим пиjететом односе према зртвама злочина у Сребреници.
Наташа Вучковић (Фото: ЈуТјуб)

Наташа Вучковић (Фото: ЈуТјуб)

Потпредседница Владе у сенци ДС-а Наташа Вучковић рекла jе да jе услов за помирење у региону да Србиjа и њени грађани имаjу jасан став према ономе што се договдило у Сребреници и да таj став у свом политицком и грађанском понашању jасно исказуjу. Вучковић jе, на конференциjи за новинаре након седнице Владе у сенци ДС-а, рекла и да jе ДС подржала акциjу невладиних организациjа "Седам хиљада", коjа jе била планирана за сутра, jер jе то, како jе рекла, био грађански начин изражавања саосећања са зртвама и њиховим породицама. Говорећи о неизгласавању Резолуциjе о Сребреници у СБ УН, Вучковић jе рекла да jе то био "дипломатски промашаj" наше државе, jер нисмо на време имали информациjе да се таква акциjа спрема. "Да ли ће се тренутна победа, како данас оцењуjу таj догађаj, сачувати као победа или ће се показати као Пирова победа, зависи од процеса коjи су непосредно пред нама", рекла jе Вучковић.
Прочитајте још:Откривен скривани снимак Алије Изетбеговића: Није било више од 3000 жртава у Сребреници!Чанак хвали премијера: Вучић се променио, Николић није!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА