Најновије

ИСЛАМСКА ДРЖАВА ПРЕТИ БАЛКАНУ: Босно, и не слутиш какво ти се зло спрема!

САРАЈЕВО - "Нисте ни свесни шта вам се спрема. Ускоро ће вас велика трагедија погодити, Ин ша Алах. Хвала Алаху који помаже своје искрене робове муџахиде", стоји у претећој поруци терористичке Исламске државе упућене Босни и Херцеговини коју су упутили преко својих портала на босанском језику.
Џихадиста (Фото: zerocensorship.com)

Џихадиста (Фото: zerocensorship.com)

У поруци се још наводи: "Ускоро ће бити много тога да се објављује кад успаване ћелије и борци Исламске државе почну да рад у БиХ и шире на Балкану". Све док прошле недеље није оборен, портал “Вијести Умета” редовно је објављивао поруке и најаве Исламске државе. Након што је оборен, прешао је на резервни положај, отворио је други портал који је јуче блокиран. Пре два дана, терористи су најавили да прате Езхера Бегановића из Сарајева, уредника портала Саф за којег упућенији кажу да је близак вехабијском покрету, и да ће му одрубити главу. Не треба заборавити да је у мају ове године БХРТ-у стигла порука у којој се каже: “Знајте да вам је у Босну дошла Исламска држава и да ћете ускоро да летите у ваздух и да ћете ускоро нестајати све док се наша застава не буде вијорила Босном. Зора Ислама је стигла, у то будите уверени”. О овоме је одмах обавештена Државна агенција за истраге и заштиту (СИПА) која је саопштила да је “предузела мере из своје надлежности”. Др Џемалудин Латић, професор на Факултету исламских наука и један од најуваженијих босанскохерцеговачких исламских стручњака, каже да ИСИЛ неће, како ствари стоје, престати с убијањем и прављењем највеће штете муслиманима. "Шта да се ради? Јасно, морају да се искорењују узроци који су довели до појаве ових терориста осветника који делују ирационално, свирепо, без икаквих моралних обзира. Пошто је напад на недужног човека, народ или земљу поремећај или стање борбе, задатак је муслиманске заједнице да то стање врати у стање мира, међусобне сарадње и благостања", каже Латић. Прошле недеље ИСИЛ је преко својих људи који су држављани БиХ покренуо на босанском језику електронско издање свог магазина и излазиће два пута месечно. Уз разна упуства и захтеве муслиманима у БиХ, Хрватској, Србији, Црној Гори објављују се и снимци терористичких акција и погубљења невиних људи.Магазин се на ДВД-у већ дели свугде где има муслимана који говоре босанским језиком.
Прочитајте још:РУСКИ ВОЈНИ ЕКСПЕРТ: Украјинци ће напасти на овом месту, ту држе 20 батаљона, 800 оклопних возила и 230 тенкова (ВИДЕО)Војислав Ш. Оливер И. — Европо, ко је следећи?
Извор: Дневни лист

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА