Најновије

Париз ударио на Исламску државу

ПАРИЗ- Француска је почела да бомбардује Исламску државу на територији Сирије. Председник ове земље Франсоа Оланд је на маргинама заседања Генералне скупштине УН у Њујорку прецизирао да је у недељу у акцијама учестовавло шест француских авиона, који су у потпуности уништили тренажни камп у Деир ез Зору на истоку Сирије. Реч је о циљаним нападима, а не о масовној кампањи бомбардовања.
Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Оланд (Фото: ЈуТјуб)

Према информацијама које преносе француски медији, француске ваздушне снаге започеле су бомбардовање још у четвртак у области око града Раке. Јелисејска палата је објавила саопштење у ком се истиче да је операција започела на основу информација сакупљених у ваздушном надгледању које траје већ две недеље. Премијер Валс је нагласио да је Француска одлучила да бомбардује места у ИД на којима се припремају атентати у Француској. Француска армија је у овим акцијама интегрисана у америчку команду. Јелисејска палата је у саопштењу поручила да за сиријски хаос мора да се пронађе глобално решење и да цивилно становништво треба да буде заштићено од свих врста насиља, Исламске државе и других терористичких група, али такође и од, како се истиче, смртоносних бомбардовања Башара ел Асада. Јелисеј је позвао да се утврди транзициона политика, која би укључивала елементе власти и умерене опозиције. То је практично први пут да је Французима прихватљива и сарадња с властима у Дамаску у актуелном сукобу.

Погинуо и 50. Албанац

Док цео свет извештава о спремности међународне заједнице да се заједно ухвате укоштац са претњом званом ИД, из Приштине стиже вест да је Беким Муљоли из насеља Врањевац убијен у Сирији, борећи се на страни Исламске државе. Он је 50. Албанац са КиМ који је у редовима ИД оставио кости. Интересантно је да је Муљоли у Сирију отишао из кућног притвора, који му је суд одредио након 14 месеци проведених у приштинском истражном затвору. Он је ухапшен петог новембра 2013. године, са групом исламиста под сумњом да су организовали терористичке групе ИД за ударе по Косову.
Прочитајте још:ПУТИН: Ако ЦИА каже нешто за мене, биће да је тако (ВИДЕО)Зашто ће Асад из рата изаћи као победник?
Извор: Вечерње новости

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА