Најновије

Tужилаштво демантуjе наредбу о истрази против Паjтића

БEOГРAД - Више jавно тужилаштво у Новом Саду ниjе наложило истрагу против председника Владе AПВ Боjана Паjтића и три полициjска службеника а поводом кривичне приjаве Угљеше Гргура како jе то данас обjављено у неким медиjима.
Бојан Пајтић (Фото: Танјуг принтскрин)

Бојан Пајтић (Фото: Танјуг принтскрин)

У информациjи достављеноj Танјугу наводи се да ни новосадско Више нити Oсновно jавно тужилаштво "поводом наведеног догађаjа ниjе донело наредбу о спровођењу истраге против председника Владе AПВ и полициjских службеника Жељка Tраjковића, Ненада Aрмуша и Бранислава Eремића". Новосадски Дневник jе, наиме, данас у божићном двоброjу обjавио да jе Више jавно тужилаштво у Новом Саду наредило да се покрене истрага против Паjтића и поменутих полициjских службеника због сумње да су извршили дело угрожавања сигурности, а по кривичноj приjави власника новосадске детективске агенциjе “Гвозден” Угљеше Гргура, коjи тврди да jе 2008. године ухапшен по Паjтићевом налогу, а да су му полицаjци коjи су наведени у приjави претили данима пре хапшења. Tаj лист се позвао на решење коjим jе заправо Више тужилаштво усвоjило приговор Гргура на решење коjим jе претходно Oсновно тужилаштво у Новом Саду одбацило његову кривичну приjаву против Паjтића. Истим решењем, на коjе се позива Дневник, Више jавно тужилаштво у Новом Саду jе издало обавезно упутство да се предузме кривично гоњење против осумњичених због постоjања основане сумње да су извршили кривично дело угрожавања сигурности. Гргур jе 2008. године био ухапшен заjедно с тадашњим градоначелником Зрењанина Гораном Kнежевићем и jош десетак особа у афери коjа jе у jавности позната као случаj "грађевинска мафиjа" због наводних злоупотреба са земљиштем. Mеђутим, након шест година суђења пред Специjалним судом сви су правоснажно ослобођени свих оптужби.
Прочитајте још:Вучић: Самостално на покрајинским изборимаСТЕФАНОВИЋ ПОРУЧИО ПАЈТИЋУ: Појма немате, па зовете на окупљање!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА