Најновије

Сорош: Свет jе пред новом кризом

KOЛOMБO - Aмерички милиjардер Џорџ Сорош упозорио jе да су светска тржишта на ивици jош jедне велике кризе и да садашња привредна слика света подсећа на ону из 2008. године.
Џорџ Сорош (Фото: flickr.com/boellstiftung)

Џорџ Сорош (Фото: flickr.com/boellstiftung)

Сорош jе, на економском форуму у Шри Ланки рекао да би инвеститори морали да буду веома опрезни. "Kина се мучи у проналаску новог модела раста и девалвациjа њене националне валуте преноси проблеме на остатак света", рекао jе Сорош. Повратак на позитивне камате централних банака jе изазов за развиjени свет, а "цела атмосфера jако подсећа на ону из 2008", рекао jе Сорош, jавио jе Блумберг. С друге стране, казао jе он, повећање камата у СAД повећало jе притисак на земље у развоjу. Светска тржишта валута, сировина и робе имала су jако тежак почетак године, посебно кинеска, где jе трговање деоницама због великог пада вредности обустављено двапут заредом. Index.hr подсећа да jе Сорош 2011. године у Вашингтону упозоравао на могућност финансиjске катастрофе и да ће грчка криза бити далеко опасниjа од америчке финансиjске кризе из 2008. Према Блумберговом Индексу милиjардера, вредност Сорошево богатство се процењуjе на 27,3 милиjарде долара.
Прочитајте још:Ако буде Трећег светског рата, Руси побеђују Амере: Ево и заштоЛиквидиран вођа велике терористичке групације Ахрар аш-Шам (ФОТО 18+)
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА