Najnovije

Soroš: Svet je pred novom krizom

KOLOMBO - Američki milijarder DŽordž Soroš upozorio je da su svetska tržišta na ivici još jedne velike krize i da sadašnja privredna slika sveta podseća na onu iz 2008. godine.
DŽordž Soroš (Foto: flickr.com/boellstiftung)

DŽordž Soroš (Foto: flickr.com/boellstiftung)

Soroš je, na ekonomskom forumu u Šri Lanki rekao da bi investitori morali da budu veoma oprezni. "Kina se muči u pronalasku novog modela rasta i devalvacija njene nacionalne valute prenosi probleme na ostatak sveta", rekao je Soroš. Povratak na pozitivne kamate centralnih banaka je izazov za razvijeni svet, a "cela atmosfera jako podseća na onu iz 2008", rekao je Soroš, javio je Blumberg. S druge strane, kazao je on, povećanje kamata u SAD povećalo je pritisak na zemlje u razvoju. Svetska tržišta valuta, sirovina i robe imala su jako težak početak godine, posebno kineska, gde je trgovanje deonicama zbog velikog pada vrednosti obustavljeno dvaput zaredom. Index.hr podseća da je Soroš 2011. godine u Vašingtonu upozoravao na mogućnost finansijske katastrofe i da će grčka kriza biti daleko opasnija od američke finansijske krize iz 2008. Prema Blumbergovom Indeksu milijardera, vrednost Soroševo bogatstvo se procenjuje na 27,3 milijarde dolara.
Pročitajte još:Ako bude Trećeg svetskog rata, Rusi pobeđuju Amere: Evo i zaštoLikvidiran vođa velike terorističke grupacije Ahrar aš-Šam (FOTO 18+)
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA