Најновије

СКАНДАЛ УЗ ПОТПИС: Санда "пљује" национализам - Обрадовић само ћути!

БЕОГРАД - Српски покрет Двери и Демократска странка Србије (ДСС) потписали су јуче коалициони споразум за локалне и покрајинске изборе, најављујући борбу за расписивање парламентарних избора, а лидери две странке су поручили да формирају нови патриотски блок, како би противници Европске уније (ЕУ) у Србији имали за кога да гласају.
Шта би са национализмом? (Фото: ЈуТјуб)

Шта би са национализмом? (Фото: ЈуТјуб)

Оно што је интересантно, а слободно се може рећи и скандалозно, јесте чињеница што је председница ДСС-а обраћајући се новинарима рекла да њихова коалиција неће заступати "ни Н од национализма", иако су Двери познате по томе што свој политички програм заснивају свих ових година управо на национализму и то, како они кажу, на светосавском национализму. Двери су у свом деловању одувек заступале идеју национализма као прогресивну и позитивну идеју, а да ли Двери мењају своју политику, остаје да се види. Преносимо саопштење са сајта Двери у целости: Лидер Двери Бошко Обрадовић истакао је да се на почетку изборне године патриотска коалиција званично удружује у нову снагу, која ће, како процењује бити велико изненађење избора. Обрадовић: Ми смо "нешто треће" Ми смо истинска опозиција, ми свакако нећемо бити прозападни ДОС, већ политичка алтернатива, не да се бира између СНС и ДС, већ 'нешто треће', рекао је Обрадовић. Као највећу опозициону победу у протеклој години, он је означио то што је спречена продаја Телекома Србија. Радићемо све супротно овој власти и уместо подршке страним инвеститорима и пољопривреди, ми ћемо подстицати искључиво домаћу производњу, поручио је он. Наш циљ није цензус, јер га већ имамо, наш циљ је победа, јер смо трећа политичка снага у Србији, рекла је на конференцији за новинаре председница ДСС Санда Рашковић Ивић, после потписивања споразума. Она је нагласила да су споразум о заједничком наступу на изборима ДСС и Двери потписали због, како је рекла, 50 одсто грађана који су против ЕУ, да би имали за кога да гласају. Рашковић Ивић је најавила да је политика коалиције патриотског блока одустајање од ЕУ, за веома тесне везе са Русијом - економске, политичке, културне и војне и економски патриотизам, што подразумева забрану продаје земље и ресурса државе. Санда Рашковић Ивић: Ни Н од национализма! На питање о најављеном ширењу блока, Рашковић Ивић је рекла да ће прихватити све који се слажу са Божићним прогласом, изборним програмом ДСС и Двери и да ту нема ни 'Н' од национализма, већ је то патриотизам у најчистијем облику. Ивић је додала да тај блок подржава референдум у Републици Српској о легитимитету правосудних институција БиХ и да су изненађени због тога што премијер Србије Александар Вучић од тога одговара председника РС Милорада Додика, по налогу западних сила, иако је Србија гарант Дејтонског споразума.
Прочитајте још:(ИНТЕРВЈУ) ДМИТРИЈ РОГОЗИН: Ево шта је све Русија спремна да учини за Србију (ВИДЕО)ВУЧИЋ О ЗВИЖДАЊУ У АРЕНИ: Људи треба да изаберу боље од нас!
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА