Најновије

ЦРНОГОРСКО ПРОЛЕЋЕ: Нови талас протеста у Подгорици (ФОТО/ВИДЕО)

Опозициони црногорски Демократски фронт вечерас је одржао нови антивладин протест испред парламента у Подгорици, где ће се сутра гласати о поверењу влади.
Демонстрације у Подгорици (Фото: Фејсбук)

Демонстрације у Подгорици (Фото: Фејсбук)

Челници ДФ-а позвали су колеге из опозиције, али и Социјалдемократску партију и њеног лидера Ранка Кривокапића, да напусте Скупштину и придруже им се у протестима, како би се „изборили за прелазну владу и фер изборе“. На протесту се, према процени новинара, окупило више стотина грађана, јавила је РТЦГ. Организатори су окупљеним грађанима испред Скупштине поделили црвене и зелене картоне, којима је „изгласано неповерење Влади Црне Горе“.
На крају протеста, прочитани су и закључци ДФ-а, у којима се наводи да фер избори нису могући без пада Владе, да је потврђена исправност политике протеста, јер је ДПС кроз рад Радне групе парламентарног дијалога само добио време, а колеге из опозиције позвали су да напусте Скупштину и радну групу и придруже се протестима, како би довели до фер избора. Лидер Нове српске демократије Андрија Мандић је оценио да је Црна Гора у кризи јер се њом управља из страних амбасада. „Свако ко буде са стране решавао кризу, решиће је како одговара њиховој држави. Ми треба да решавамо како одговара већини у Црној Гори, а не да обијамо прагове амбасада“, навео је Мандић. Он је казао да се ДФ одлучио за ванинституционални вид борбе, јер се „у парламенту не може доћи до фер избора и решења“.
Функционер ДФ Бранко Радуловић поручио је окупљенима да такозвана Скупштина Црне Горе нема легитимитет и да би посланици ДФ-а да су у парламенту рекли режиму: „Доле“. Протест је заказан и за сутра у 11 сати испред Скупштине, где ће присталице ДФ-а чекати резултате гласања о поверењу Влади.
Прочитајте још:
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА