Најновије

ТРАНСФЕР: Американци пребацили затворенике из Гвантанама у Црну Гору и БиХ

ВАШИНГТОН - Америчко Министарство одбране саопштило је данас да је два затвореника из затвора у заливу Гвантанамо пребацило у Црну Гору и Босну и Херцеговину, где би требало да започну нови живот.
Гвантанамо (фото: Јутјуб принтскрин)

Гвантанамо (фото: Јутјуб принтскрин)

У саопштењу Пентагона се наводи да је трећи затвореник Мухамед Бавазир одбио да се укрца на лет за Европу, па је остао у америчкој бази на Куби, пренела је агенција АП. У БиХ је пребачен један Египћанин са тешким здравственим проблемима, а у Црну Гору затвореник из Јемена, навело је америчко Министарство, додајући да ни један ни други нису могли да се врате у земљу из које потичу. Пентагон није навео зашто Бавазир није прихватио пресељење у земљу која му је била намењена, а која није именована, а адвокат Џон Чендлер наводи да је он инсистирао да га пошаљу у једну од више земаља у којој има родбину, пошто није могао да се врати у Јемен. Укупно су до сада америчке власти из Гвантанама пустиле 91 затвореника.
Прочитајте још:
Двојица затвореника пребачених данас у БиХ и Црну Гору део су групе од 17 затвореника који ће Гвантанамо напустити током овог месеца. Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА