Najnovije

TRANSFER: Amerikanci prebacili zatvorenike iz Gvantanama u Crnu Goru i BiH

VAŠINGTON - Američko Ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je dva zatvorenika iz zatvora u zalivu Gvantanamo prebacilo u Crnu Goru i Bosnu i Hercegovinu, gde bi trebalo da započnu novi život.
Gvantanamo (foto: Jutjub printskrin)

Gvantanamo (foto: Jutjub printskrin)

U saopštenju Pentagona se navodi da je treći zatvorenik Muhamed Bavazir odbio da se ukrca na let za Evropu, pa je ostao u američkoj bazi na Kubi, prenela je agencija AP. U BiH je prebačen jedan Egipćanin sa teškim zdravstvenim problemima, a u Crnu Goru zatvorenik iz Jemena, navelo je američko Ministarstvo, dodajući da ni jedan ni drugi nisu mogli da se vrate u zemlju iz koje potiču. Pentagon nije naveo zašto Bavazir nije prihvatio preseljenje u zemlju koja mu je bila namenjena, a koja nije imenovana, a advokat DŽon Čendler navodi da je on insistirao da ga pošalju u jednu od više zemalja u kojoj ima rodbinu, pošto nije mogao da se vrati u Jemen. Ukupno su do sada američke vlasti iz Gvantanama pustile 91 zatvorenika.
Pročitajte još:
Dvojica zatvorenika prebačenih danas u BiH i Crnu Goru deo su grupe od 17 zatvorenika koji će Gvantanamo napustiti tokom ovog meseca. Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA