Најновије

Алепо ће опет да гори

Зараћене војске у Сирији настоје да се прегрупишу након што су су терористи после пораза код Рабије и Салме готово напустили северну провинцију Латакију, а на југу важан град Шејх Мискин.
Сиријска војска (Фото: РИА Новости)

Сиријска војска (Фото: РИА Новости)

Сиријска армија већ је заузела нови распоред у Латакији на шта указује чињеница да је Руско ваздухопловство обновило ударе како би им рашчистило пут до планинског упоришта терориста Кинсабе. То је станица на путу ка раскрсницама Џишр ал Шугура, важног града од кога се очекује напад на провинцију Идлиб уз турску границу. Истовремено су појачања стигла и у долину Ал Габ за напад на Џишр ал Шугур преко Сирманије. Велике колоне крећу се и око Алепа, стотинак километара на западу, међутим, правци будућих напада нису јасни. У северни део подељеног тромилионског града у уторак увече ушла је километар дугачка колона возила Џебхат ан Нусре. Такође, сиријска војска већ одавно упућује појачања у град, укључујући ирачке шиите и иранске добровољце, а терористи се плаше да ће и с те стране ударити на Идлеб. Источно од Алепа сиријска армија и даље је активна и протекла четири дана заузела је неколико села. У уторак је војска стигла надомак индустријске зоне, термоелектране и великог хемијског завода. Познато је да је у ту област упућено 8.000 војника који су прошли тек основну обуку, а њиховим усавршавањем бави се 50 руских маринаца. Извештачи с терена нагађају да је циљ сиријског напредовања источно од Алепа да се створи што шира зона у којој би биле размештене нове трупе пред предстојећи напад. Међутим, неизвесно је да ли ће Сиријци потом наставити с истока ка Алепу и покушати да опколе велику терористичку групу или ће кренути северно ка Ал Бабу и ауто-путу којим би се пробили ка Курдима на десној обали Еуфрата. Тиме би средиште Исламске државе било одсечено од турске границе.

Пат битка

После бекства терориста из Шејх Мискина такође је нејасно куда ће армија да удари. Војска је заузела мирнодопске базе артиљеријског пука и 82. ПВО бригаде. Тиме је само раширена зона око града, а проређени терористи покушавају да заштите правце ка јорданској граници на југу и већем граду Нава на западу. Међутим, ни војска у том рејону не располаже капацитетима за удар на оба правца.
Прочитајте још:ПРШТЕ ОШТРЕ РЕЧИ: Немачка упозорила Русију због „злоупотребе“ОВО ЈЕ КРВНИК БЕЗ МАСКЕ: Нове фотографије садистичког кољача Џихади Џона (ФОТО)НАПАДИ КОД СУРЕ: Нусра фронт се опростио од складишта оружја
Извор: Вести онлајн

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА