Најновије

ЕКСКЛУЗИВНО Српски пилот спасао путнике после експлозије у авиону (ВИДЕО)

Пилот Владимир Водопивец (64) из Београда успео је јутрос да безбедно спусти авион са 74 путника и чланова посаде на аеродром у Могадишу у Сомалији након што је експлозија разнела део трупа код десног крила летелице. Светски медији оцењују да је пилот "учинио немогуће”, јер је инцидент прошао без жртава.
Замислите да вас вози пијани пилот (Фото: pixabay)

Замислите да вас вози пијани пилот (Фото: pixabay)

- Пола сата пошто смо полетели са аеродрома у Сомалији, на 3.300 метара висине зачула се страшна експлозија. Путници су почели да вичу, а ја сам се одмах вратио на аеродром. На срећу, нико није теже повређен - прича Владимир Водопивец.  Водопивец је то испричао свом пријатељу из Београда, а да ситуација није била нимало наивна показује и фотографија оштећеног авиона на чијем је трупу, код десног крила, експлозија направила рупу величине три прозора. Авион компаније "Дало ерлајнс" са 74 путника, међу којима је 70 турских држављана, принудно слетео на аеродром само неколико минута након полетања са аеродрома Аден Аде јутрос у Могадишу ка ваздушној луци у Џубутију, преносе сомалијски медији.Сомалијски министар саобраћаја Али Ахмед Џем Џангели тврди да инцидент није био смртоносан, јер су сви путници спасени тако што је авион приземљен, а да ће истрага показати узрок експлозије. - Не желимо да прејудицирамо ко стоји иза експозије. За сада не знамо ни да ли је у питању технички проблем или самоубилачки напад. Највећа брига нам је била да спасемо путнике и избегнемо сценарио да остану заробљени у запаљеном авиону - казао је сомалијски министар. Међутим, медији спекулишу да се ипак ради о самоубилачком нападу, да је експлозив највероватније унео неко од путника, пошто на то указују трагови на делу авиона који је оштећен, а грађани Балкада, насеља у близини Могадиша, кажу да су видели експлозију и како у том тренутку "са неба пада запаљено тело". Слично мисли и искусни пилот. - Мислим да је реч о бомби, али на срећу није оштећен управљачки систем, па сам могао да се вратим и слетим на аеродром. Ово ми се никада у животу није догодило. Изгубили смо притисак у кабини. Хвала Богу да се све добро завршило - рекао је Водопивец непосредно након инцидента свом пријатељу. Водопивец, рођени Београђанин, искусан је пилот који је радио у ЈАТ-у и "Монтенегро ерлајнзу", а последњих година лети у Африци, пошто се запослио у "Дало Ерлањсу". Ускоро ће, каже његов пријатељ, отићи у пензију. Ово није први пут да је неки авион принудно слетео на аеродром Аден Аде. Средином 2013. године је авион са председником Сомалије Хасаном Мохамедом, који је путовао у Јужноафричку републику, принудно слетео пола сата након узлетања због квара на мотору.
Прочитајте још:БЕЛГИЈСКЕ НУКЛЕАРКЕ ЋЕ ЗАТРОВАТИ ЦЕЛУ ЕВРОПУ: Већ деле пилуле јода становништву!ЦЕВИ УПЕРЕНЕ НА ЗАПАД: Русија формирала прву тренковску армију!ШВЕДСКА: Велика екплозија у школи – могуће велике жртве!
Извор: Блиц

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА