Најновије

ВЕРНИ АСАДУ: Јединица Туркмена се бори против Ердогана у Латакији (ВИДЕО)

Борци ове јединице протерују терористе са брда и планина Латакије уз граниоцу са Турском. Реч је о јединици локалних Туркмена који се за разлику од својих сународника боре на страни Сиријске арапске армије.
Koмандант Халик (Фото: Moevideo,.net)

Koмандант Халик (Фото: Moevideo,.net)

Један од команданата ове јединице Али Халил обратио се председнику Турске Реџелу Тајипу Ердогану и навио је да његов народ неће трпети диктатуру Анкаре и њених терористичких савезника на сиријској територији. Према речима команданта сви народи и племена, који насељавају Сирију, су живели у миру и сматрали је својом отаџбином, док нису дошли разбојници и изазвали грађански рат. -Исламска религија је религија мира. А они су хтели да окрену мирну религију у религију рата, у религију убица и разбојника. Али сиријски народ је рекао „стоп!“ овим џихадистима, силеџијама, који подржавају стране државе и убијају своју браћу. Ми ћемо бранити ову територију, чистити је од доминације странаца и ослобађати од терориста. Ми ћемо донети мир овде - рекао је Али Халил. Лидер јединице такође је рекао да Туркмени неће бити робови турске владе и неће дозволити Ердогану одузети земље Латакије. - Окупљенима овде Туркменима, људима који живе овде и који живе на границе са Турском, хоћу да кажем „не!“ диктатури Ердогана. Ми сви, Туркмени, заједно са нашом браћом Арапима, живимо у миру. Ово место је наша отаџбина. Нека се Турска нам не меша! Нека Турска се бави својим проблемима. Нека се бави својом демократијом, тиранијом, проблемима са Курдима, нека живи у миру са својом народом! И нека се не меша у наш посао - рекао је командант јединице.
Прочитајте још:ОВАКО РУСИ ТЕПАЈУ СВОМ СУ-34: Гимнастичарка и дизач тегова (ВИДЕО)ЕРДОГАН ОТПОЧЕО РАТ: Турска артиљерија туче Дијарбакир (ВИДЕО)
Извор: Lifenews.ru/За Правду превела Марија Јојић

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА