Најновије

ЕРДОГАН ПРЕТИ, НАТО БИЈЕ, ГРЦИ ВРАЋАЈУ ТУРЦИМА: Алијанса у потпуном расулу због миграната!

Министри 28 чланица НАТО-а одобрили су данас почетак мисије Алијансе у борби против кријумчарења миграната у Егејском мору, изјавио је генерални секретар Алијансе Јенс Столтенберг.
НАТО Грчка Турска... (Илустрација: Правда)

НАТО Грчка Турска... (Илустрација: Правда)

НАТО изгледа да намерава да ратује са мигрантима, јер како је данас изјавио генерални секретар Алијансе, у Егејско море су послати ратни бродови. Они ће пратити избегличке колоне и помагати Турској да се бори са кријумчарима људи. Изјава генералног секретара НАТО-а чула се током састанка министара одбране земаља-чланица НАТО-а. Уосталом, борбом са илегалном миграцијом, Алијанса, како се очекује, неће се ограничити. Војни министри су одобрили јачање позиција блока у Пољској и Прибалтику: биће увећани, како сам контингент, тако и позадинска инфраструктура.

Грци "завукли" Турцима

Ипак, две НАТО чланице играју сопствене "мигранатске игре".
Грчка је данас саопштила да разматра да прогласи Турску "безбедном трећом земљом" што би јој омогућило враћање тражилаца азила које пресретне у Егејском мору назад у Турску.
"Одлука о томе није донета, али се тако нешто разматра", рекао је извор из грчке владе, додајући да према међународном праву Грчка може ту одлуку донети једнострано. Он такође наводи да би, и поред тога, Турска у пракси морала да сарађује прихватањем тражилаца азила назад. Турски председник Реџеп Ердоган је са друге стране, управо због оваквог развоја ситуације, данас поново запретио Европској унији да ће послати милионе миграната према Унији, о чему више можете да прочитате овде.
Прочитајте још:
Извор: агенције

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА