Најновије

СНП за хитно формирање Kанцелариjе за сарадњу са Русиjом

БEOГРAД - Српска народна партиjа (СНП) затражила jе данас хитно оснивање Kанцелариjе Владе Србиjе за сарадњу са Руском федерациjом.
Српска народна партија (Фото: СНП)

Српска народна партија (Фото: СНП)

Kако се наводи у саопштењу те странке, захтев jе у складу jе са "jасним опредељењем две трећине грађана да Србиjа не треба да приступи EУ уколико jе услов за то увођење санкциjа Русиjи". СНП наводи да већ функционише "на десетине" канцелариjа, агенциjа и других државних институциjа за евроатлантске интеграциjе, док не постоjи ниjедна државна институциjа задужена за економску, политичку и воjну сарадњу са, како наводе, наjближим политичким и економским партнером наше земље. "Србиjа jедина има повлашћени статус у економским односима са Русиjом коjи не користи у довољноj мери, jер у Београду нема институционалних капацитета на државном нивоу за реализациjу те сарадње", оцењуjе СНП. Подсећаjући да jе jедина гласала против споразума коjим jе, како тврде, омогућено припадницима НATO-а да се слободно крећу по Србиjи и имаjу и дипломатски имунитет и привилегиjе, СНП источе да jе то потез коjи нас опасно приближава "црвеноj линиjи" и скреће са позициjе воjне неутралности. У Србиjи су, како наводе, све гласниjи центри моћи коjи се залажу за заустављање сваке сарадње са Mосквом и "лобираjу за подизање зида између братског српског и руског народа и гураjу Србиjу у антируску политичку и воjну коалициjу". "Зато jе оснивање институциjе за сарадњу са Русиjом jедини могући одговор на ову антируску шизофрениjу дела политичког "меjнстрима" коjа, на сву срећу, не одговара вољи огромног дела грађана ове земље", закључуjе се у саопштењу.
Прочитајте још:ВУЧИЋ О ОПОЗИЦИЈИ: Не бих никад пожелео да неко тако неозбиљно води државуНиколић: Шешељ мора у Хаг!Јоца Амстердам: Тадић, Миљко, Роћко и Веља су ми понудили мафијашки дил!
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА