Најновије

ДАНАС ДАЧИЋ ДОБИЈА ПЕДАЛУ: ПУПС код Вучића - Дачића искључују из игре!

БEOГРAД - Делегациjа Српске напредне странке, предвођена председником Aлександром Вучићем, разговараће данас са делегациjом Партиjе уjедињених пензионера Србиjе.
Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Дачић (Фото: ЈуТјуб)

Kако jе саопштено из СНС, састанак ће се одржати у 15 часова, у седишту те странке, након кога су предвиђене изjаве за медиjе. Председништво ПУПС-а jе jуче jедногласно закључило да се обрати Вуцицћу како би отпочели разговоре о могућем предизборном споразумом са СНС. Kако jе саопштено из те странке, уколико се не постигне договор, ПУПС ће самостално на изборе. У саопштењу ПУПС наводи да jе премиjер таj коjи jе показао наjвећу посвећеност заjедничким циљевима, као и наjвећу пажњу за потребе пензионера. ПУПС jе на изборима 2012. и 2014. године наступио у коалициjи са СПС и JС. Све до недавно, слогу у коалицији СПС-ЈС-ПУПС, Ивица Дачић, лидер социјалиста, описивао је као показатељ јединства и снаге ове коалиције, као и снаге СПС-а, али ствари очигледно не функционишу, а како пише лист Курир, социјалисти су поручили да су вест о раскиду сарадње са ПУПС-ом и њиховом одласку из коалиције прославили отварањем шампањца. Да ли је реч о маркетиншком трику Ивице Дачића којим жели да прикрије свој политички крах или су социјалисти заиста осетили растерећење одласком ПУПС-а, показаће број гласова на предстојећим изборима. Оно што је сигурно је да прелазак ПУПС-а под окриље СНС-а јасно показује да "Кркобабићева екипа" Дачића види као сувишан елемент и као небитног фактора у будућој влади. До сада се није показао јачи сигнал који потврђује спекулације медија да ће СНС откачити СПС. Подсећамо, и сам Александар Вучић, премијер Србије, у више наврата је оставио отвореном опцију да се, како је он дефинисао, "СПС окрене против напредњака", што представља отворено и јавно показивање велике дозе неповерења према Ивици Дачићу и што је протумачено као својеврсна најава разлаза СНС-а и СПС-а. Трвења између социјалиста и напредњака трају већ месецима, а односи између чланова две странке су све напетији, иако Дачић у својим јавним иступима увек покушава да смањи тензије. Изгледа да би могло бити да је Вучићу овакав однос "дозлогрдио".
Прочитајте још:Откривени најновији детаљи зашто је Чеда Јовановић ишао код Шиптара у Шилерову и ко му је то наредио?!Николић још не подиже рампу за НАТО
Извор: Танјуг / Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА