Najnovije

DO USIJANJA: Novi sukobi Gašića i Dikovića

Načelnik Generalštaba LJubiša Diković izdrao se na ministra odbrane Bratislava Gašića kada je saznao da ovaj hoće da ga penzioniše, prenosi Blic.
Rogovi u vreći - Gašić i Diković (Foto: JuTjub)

Rogovi u vreći - Gašić i Diković (Foto: JuTjub)

Rezultat žestoke svađe je takav da će po svemu sudeći, umesto Dikovića, u penziju otići Jovica Draganić, sadašnji zamenik načelnika Generalštaba. Sapunica o borbi za vodeće funkcije u Generalštabu Vojske Srbije se nastavlja. Prema saznanjima Blica, u poslednjih desetak dana došlo je do novih okršaja između ministra Gašića i generala Dikovića, ali ovog puta varničilo je i između ministra i njegovog čoveka i zemljaka Draganića. Kako kaže neimenovani izvor, Gašić ne odustaje da se reši Dikovića, a kako nije uspeo da ga smeni, najavio je da će ga penzionisati. Draganić je, međutim, preneo Dikoviću, svom zvaničnom šefu, ministrovu nameru o penzionisanju. - Da li je Draganić sve ispričao Dikoviću jer je shvatio da se obreo u političkim makazicama i tako hteo da se obezbedi na obe strane, pouzdano niko ne zna. Gašić sluša premijera Vučića, a Diković je čovek predsednika Nikolića. Velike su šanse da bi Draganić ispao kolateralna žrtva da je ostao u celoj priči - kaže anonimni sagovornik Blica. Prema ovim navodima do najžešćeg okršaja između Gašića i Dikovića došlo je prošlog petka. Načelnik Generalštaba, koji već duže vreme ne dolazi na ministrove kolegijume, ovog puta se pojavio. - Diković se tada izdrao na Gašića! Povišenim tonom zapitao je ko to njega šalje u penziju: “Koga ćeš, bre, ti da penzionišeš, šta vi zamišljate, šta dajete sebi za pravo da radite i po kom osnovu?!”. Nimalo nije bilo prijatno - kaže izvor. Saga se tu nije završila, jer je potom došlo do sukoba između Gašića i Draganića. Ministar je, naime, shvatio ko je ispričao Dikoviću da hoće da ga otera u penziju. Došlo je do svađe nakon koje je Draganić najavio da će podneti zahtev za penziju umesto Dikovića. Gašićeva namera je navodno bila da Draganića postavi na čelo Generalštaba samo privremeno, a njegov konačni izbor bio bi Milosav Simović, sadašnji komandant Kopnene vojske.

Predsednik odlučuje o čelnim ljudima Vojske Srbije

Ministar odbrane Bratislav Gašić od početka svog mandata pokušava da izdejstvuje da na mestu načelnika Generalštaba ne bude LJubiša Diković. Prvo je pokušao da ga smeni, i tada je došlo do svađe između njega i Dikovića koja i danas traje. Gašić je napravio grešku u koracima, jer odluku o generalima donosi predsednik Srbije na predlog ministra. A Nikolić je onaj koji je i zaštitio Dikovića. Ministar takođe ne može samoinicijativno ni da penzioniše generala i za to mu je potrebna Nikolićeva potvrda. Za sada nije poznato da li je Nikolić možda u međuvremenu odustao od Dikovića.
Pročitajte još:
Izvor: Blic

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA