Најновије

РУСИЈА ЈЕ НАША НАЈВАЖНИЈА ДЕСТИНАЦИЈА: Ово су захтеви са црногорских демонстрација!

Присталице Демократског фронта (ДФ) окупили су се испред зграде Скупштине Црне Горе. Окупљени траже прелазну владу која ће расписати фер изборе.
Демонстрације у Подгорици (Фото: Фејсбук)

Демонстрације у Подгорици (Фото: Фејсбук)

Присталице Демократског фронта (ДФ), њих око 2.000 окупили су се вечерас испред зграде Скупштине Црне Горе. Протест је завршен без инцидената. Лидер ДФ-а Андрија Мандић казао је да су захтеви ДФ да се обори Ђукановићева влада, да се формира прелазна влада без њега и да у њој не буду председници парламентарних партија. „Пре пар сати сам стигао из Русије, то је наша најважнија међународна адреса“, нагласио је Мандић. Он је додао да „Влада гради непријатељске односе са њима“. Посланик Милан Кнежевић на руском је поздравио окупљене. „Овде су са вама људи који нису сели за сто са Милом Ђукановићем. Видели сте какви су били преговори, под мотом дођите да се не договоримо“, рекао је Кнежевић. Он је остатку опозиције у Скупштини поручио да им је место испред парламента и „да не гледају је ли ту Андрија, Пеђа или неко други“. „Желим да упутим позив амбасадорки САД да дође и каже где ДФ греши што тражи фер и слободне изборе и да објасни зашто остатак опозиције није на протесту. Они који прете да ће бити избора били они бојкотовани или не поручујем им да се не играју. Онима који нас броје поручујем - нека ДПС организује контрамитинг, они имају већину само у Спужу“, рекао је Кнежевић.   Протест Фронта одржава се под паролом „До слободе“. Представници ДФ-а сматрају да је исход преговора у Скупштини показао исправност и оправданост протеста, који су, како су рекли, једини начин да опозиција избегне сценарио у ком ће бити параван за још једну изборну крађу. Из ДФ-а су оценили да ће само упорни и истрајни протести довести до оздрављења црногорског друштва и стварања прелазне владе која ће расписати „прве правичне и поштене изборе“.  
Prepuni plato ispred Skupštine uoči početka antirežimskog protesta! Posted by Sloboda Traži Ljude on субота 27. фебруар 2016.
Narod Crne Gore zajedno protiv diktatora! Prepun plato ispred Skupštine Crne Gore. Ovo je dokaz: narod želi na ulice. Do slobode! Posted by Sloboda Traži Ljude on субота 27. фебруар 2016.
Прочитајте још:
Извор: rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА