Najnovije

RUSIJA JE NAŠA NAJVAŽNIJA DESTINACIJA: Ovo su zahtevi sa crnogorskih demonstracija!

Pristalice Demokratskog fronta (DF) okupili su se ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Okupljeni traže prelaznu vladu koja će raspisati fer izbore.
Demonstracije u Podgorici (Foto: Fejsbuk)

Demonstracije u Podgorici (Foto: Fejsbuk)

Pristalice Demokratskog fronta (DF), njih oko 2.000 okupili su se večeras ispred zgrade Skupštine Crne Gore. Protest je završen bez incidenata. Lider DF-a Andrija Mandić kazao je da su zahtevi DF da se obori Đukanovićeva vlada, da se formira prelazna vlada bez njega i da u njoj ne budu predsednici parlamentarnih partija. „Pre par sati sam stigao iz Rusije, to je naša najvažnija međunarodna adresa“, naglasio je Mandić. On je dodao da „Vlada gradi neprijateljske odnose sa njima“. Poslanik Milan Knežević na ruskom je pozdravio okupljene. „Ovde su sa vama ljudi koji nisu seli za sto sa Milom Đukanovićem. Videli ste kakvi su bili pregovori, pod motom dođite da se ne dogovorimo“, rekao je Knežević. On je ostatku opozicije u Skupštini poručio da im je mesto ispred parlamenta i „da ne gledaju je li tu Andrija, Peđa ili neko drugi“. „Želim da uputim poziv ambasadorki SAD da dođe i kaže gde DF greši što traži fer i slobodne izbore i da objasni zašto ostatak opozicije nije na protestu. Oni koji prete da će biti izbora bili oni bojkotovani ili ne poručujem im da se ne igraju. Onima koji nas broje poručujem - neka DPS organizuje kontramiting, oni imaju većinu samo u Spužu“, rekao je Knežević.   Protest Fronta održava se pod parolom „Do slobode“. Predstavnici DF-a smatraju da je ishod pregovora u Skupštini pokazao ispravnost i opravdanost protesta, koji su, kako su rekli, jedini način da opozicija izbegne scenario u kom će biti paravan za još jednu izbornu krađu. Iz DF-a su ocenili da će samo uporni i istrajni protesti dovesti do ozdravljenja crnogorskog društva i stvaranja prelazne vlade koja će raspisati „prve pravične i poštene izbore“.  
Prepuni plato ispred Skupštine uoči početka antirežimskog protesta! Posted by Sloboda Traži Ljude on subota 27. februar 2016.
Narod Crne Gore zajedno protiv diktatora! Prepun plato ispred Skupštine Crne Gore. Ovo je dokaz: narod želi na ulice. Do slobode! Posted by Sloboda Traži Ljude on subota 27. februar 2016.
Pročitajte još:
Izvor: rs.sputniknews.com

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA