Најновије

Други човек ММФ: Свет се суочава са ризиком економског краха

Свет се суочава са ризиком економског краха који се може избећи само ако буду хитно предузете мере за подстицање тражње – упозорио је први заменик извршног директора ММФ Дејвид Липтон.
Дејвид Липтон (Фото: Јутјуб)

Дејвид Липтон (Фото: Јутјуб)

По његовој процени, светска економија се налази у тешком стању. Financial Times наводи и ове Липтонове речи: „Руководиоци држава морају предузети хитне мере да буду решени проблеми успореног раста и отклоњена претња нестабилности на сировинским и финансијским тржиштима”. Липтон је посебно указао: “Нагло смањивање обима глобалног капитала и сужавање трговинских токова током прошле године један је од жалосних симптома озбиљних проблема у светској економији који се приближавају. Дошло је време да се подрже економске активности и да се светска економија постави на чвршћи фундамент”. FT са своје стране наглашава да је врх ММФ узнемирен због стања кинеске економије јер статистички подаци за фебруар показују пад извоза и увоза, при чему су то најгори показатељи од 2009. године. Кинески бруто производ током 2015. имао је најмањи раст за протеклих 25 година.
Прочитајте још:ЕВО И ЗАШТО: И на распродаји код нас скупље него у Унији!РОТШИЛД УПОЗОРАВА: Задужене земље су у већем проблему него што мисле!
Извор:fakti.org

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА