Najnovije

Drugi čovek MMF: Svet se suočava sa rizikom ekonomskog kraha

Svet se suočava sa rizikom ekonomskog kraha koji se može izbeći samo ako budu hitno preduzete mere za podsticanje tražnje – upozorio je prvi zamenik izvršnog direktora MMF Dejvid Lipton.
Dejvid Lipton (Foto: Jutjub)

Dejvid Lipton (Foto: Jutjub)

Po njegovoj proceni, svetska ekonomija se nalazi u teškom stanju. Financial Times navodi i ove Liptonove reči: „Rukovodioci država moraju preduzeti hitne mere da budu rešeni problemi usporenog rasta i otklonjena pretnja nestabilnosti na sirovinskim i finansijskim tržištima”. Lipton je posebno ukazao: “Naglo smanjivanje obima globalnog kapitala i sužavanje trgovinskih tokova tokom prošle godine jedan je od žalosnih simptoma ozbiljnih problema u svetskoj ekonomiji koji se približavaju. Došlo je vreme da se podrže ekonomske aktivnosti i da se svetska ekonomija postavi na čvršći fundament”. FT sa svoje strane naglašava da je vrh MMF uznemiren zbog stanja kineske ekonomije jer statistički podaci za februar pokazuju pad izvoza i uvoza, pri čemu su to najgori pokazatelji od 2009. godine. Kineski bruto proizvod tokom 2015. imao je najmanji rast za proteklih 25 godina.
Pročitajte još:EVO I ZAŠTO: I na rasprodaji kod nas skuplje nego u Uniji!ROTŠILD UPOZORAVA: Zadužene zemlje su u većem problemu nego što misle!
Izvor:fakti.org

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA