Најновије

ДАЧИЋ НЕ ЖЕЛИ ДА БУДЕ ПРЕМИЈЕР: Паланка је одлика Србије!

БEOГРAД - Лидер Социjалистичке партиjе Србиjе и шеф српске дипломатиjе Ивица Дачић изjавио jе да без обизра на изборни резултат на предстоjећим парламентарним изборима ниjе заинтересован да поново буде премиjер, навевши да се "сви спремаjу за председничке изборе".
Дачић - без великих амбиција!? (Фото: ЈуТјуб)

Дачић - без великих амбиција!? (Фото: ЈуТјуб)

"Нисам заинтересован да поново будем премиjер, сви се спремамо за председничке изборе," рекао jе Дачић у интервjуу за "Kурир", замољен да прокоментарише хипотетичку ситуациjу у коjоj би од њега зависило формирање владе. На питање да ли то значи да jе "његова политичка фантазиjа" да буде председник, Дачић jе прецизиао да jе рано да се о томе прича али да ће његова странка морати да има кандидата за председника ако не буде постоjао другачиjи договор. "Не то ниjе фантазиjа. Mоjа странка мора да има кандидата за председника осим ако се не направи договор да као владаjућа коалициjа имамо jедног кандидата," рекао jе он. Kада jе реч о односу са премиjером и лидером СНС Вучићем и изjавама страначких функционера у медиjима, Дачић каже да су битни резултати а не импресиjе и да му jе циљ да партнерство са СНС буде стратешко. "Са Вучићем хоћу да разговарм о Србиjи, Eвропи, односима с Русиjом, а не о томе ко jе шта изjавио. Aли, паланка jе нажалост, одлика Србиjе." - каже он. На питање да ли би желео да победи Вучића, он jе рекао да jе природно да свака странка жели да победи и да би волео да СПС има више гласова од СНС. "Aли с Вучићем хоћу да будем стратешки партнер у Србиjи. Jа не могу да будем опозициjа Србиjи и све док Вучић ради у интересу Србиjе бићу с њим," рекао jе он. Дачић демантуjе да прави било какав таjни пакт са Демократама, jер како каже "не зна како би могао да прави пакт са неким ко не зна да ли ће да пређе цензус." Oн такође тврди да у СПС нема подела. "Нема струjа у СНС, ако има неких струjа нека се супротставе," рекао jе Дачић коjи сматра и да jе немогуће да неко преузме његово место у странци.
Прочитајте још:РАТ МИЛИЋЕВЕ ПРОТИВ ПРЕМИЈЕРА СЕ НАСТАВЉА: Вучићево „јуначење“ је фејк!САМООПРЕДЕЉЕЊЕ: Наставићемо да преврћемо српске камионе; ПОЛИЦИЈА: Никог не хапсимо јер нико није повређен
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА