Најновије

ТЕОРИСТИ НИКАДА НЕЋЕ ИМАТИ ДРЖАВУ: Покрајински Покрет социјалиста поводом годишњице отмице Срба у Ораховцу

Покрајински одбор Покрета социјалиста за КиМ саопштио је данас, поводом 18 година од нерасветљене отмице новинара Радио Приштине - Ђуре Славуја и Ранка Перенића код Ораховца, да су они који су своју квази државу покушали да направе отимањем, отели све што је вредно, а што нису и никад неће имати као своје и никада неће бити власници тога, већ отимачи и терористи.

Покрет социјалиста (фото: Јутјуб принтскрин)

"Они који су пре 18 година отели Ђуру Славуја и Ранка Перенића желели су да отму и право на истину али су нам само показали да је оно чега се највише плаше управо истина и то она права о којој су отети новинари и писали", наводи се у саопштењу Покрета социјалиста са КиМ. "Зарад Ђуре Славуја, Ранка Перенића и зарад свих нападаних и пребијаних новинара на КиМ од 1998. па до данас тражимо да се злочинци који су крвнички убијали све недужне, од стрељане деце на Бистрици па до отетих новинара, ухапсе, казне и покажу јавности како би се бар испунила правда према убијеним новинарима и свим осталим жртвама албанског терора и безумља", додаје се у саопштењу. Према подацима УНС-а, Ђуро Славуј и Ранко Перенић 21. августа 1998. године кренули ка манастиру Свети Врачи у Зочиште да ураде прилог о повратку отетих монаха. Према речима чланова њихових породица, последњи пут Славуј и Перенић виђени су у преподневним сатима у Великој Хочи, одакле су грешком кренули ка Ораховцу, који је у то време био под контролом терористичке организације "Ослободилачка војска Косова".
Породице Перенић и Славуј немају никакве званичне информације о њиховој судбини. Аутомобил у којем су били, плава "застава 128", никада није пронађен.
Извор: Танјуг

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА