Najnovije

TEORISTI NIKADA NEĆE IMATI DRŽAVU: Pokrajinski Pokret socijalista povodom godišnjice otmice Srba u Orahovcu

Pokrajinski odbor Pokreta socijalista za KiM saopštio je danas, povodom 18 godina od nerasvetljene otmice novinara Radio Prištine - Đure Slavuja i Ranka Perenića kod Orahovca, da su oni koji su svoju kvazi državu pokušali da naprave otimanjem, oteli sve što je vredno, a što nisu i nikad neće imati kao svoje i nikada neće biti vlasnici toga, već otimači i teroristi.

Pokret socijalista (foto: Jutjub printskrin)

"Oni koji su pre 18 godina oteli Đuru Slavuja i Ranka Perenića želeli su da otmu i pravo na istinu ali su nam samo pokazali da je ono čega se najviše plaše upravo istina i to ona prava o kojoj su oteti novinari i pisali", navodi se u saopštenju Pokreta socijalista sa KiM. "Zarad Đure Slavuja, Ranka Perenića i zarad svih napadanih i prebijanih novinara na KiM od 1998. pa do danas tražimo da se zločinci koji su krvnički ubijali sve nedužne, od streljane dece na Bistrici pa do otetih novinara, uhapse, kazne i pokažu javnosti kako bi se bar ispunila pravda prema ubijenim novinarima i svim ostalim žrtvama albanskog terora i bezumlja", dodaje se u saopštenju. Prema podacima UNS-a, Đuro Slavuj i Ranko Perenić 21. avgusta 1998. godine krenuli ka manastiru Sveti Vrači u Zočište da urade prilog o povratku otetih monaha. Prema rečima članova njihovih porodica, poslednji put Slavuj i Perenić viđeni su u prepodnevnim satima u Velikoj Hoči, odakle su greškom krenuli ka Orahovcu, koji je u to vreme bio pod kontrolom terorističke organizacije "Oslobodilačka vojska Kosova".
Porodice Perenić i Slavuj nemaju nikakve zvanične informacije o njihovoj sudbini. Automobil u kojem su bili, plava "zastava 128", nikada nije pronađen.
Izvor: Tanjug

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA