Најновије

ЗАВРТАЊЕ СЛАВИНЕ: Над Европом се помаља највећа могућа криза

ЛОНДОН - Престанак руске испоруке гаса земљама Европске уније представљао би катастрофу попут мигрантске кризе, упозорава "Фајненшел тајмс".
Над Европом се помаља највљћа могућа опасност (Фото: ua-ru.info)

Над Европом се помаља највљћа могућа опасност (Фото: ua-ru.info)

Брисел не жели, чак ни као теорију, да размотри најгори могући сценарио, али ако Европа заиста остане без руског гаса, односно ако ситуација са антируским санкцијама оде предалеко, последице могу бити катастрофалне, пише британско издање овог листа. Најважнији услов да се овај кошмар не претвори у реалност јесте спремност ЕУ да призна да Русији "припада одређено геополитичко и економско место у Европи", истиче "Фајненшел тајмс". Европске владе, уплашене и изгубљене због избегличке кризе, стрепе да их могу погодити нове катастрофе, а једна од њих може управо бити престанак испоруке руског плина у средњу и источну Европу. Најозбиљније последице прете Украјини, која ће страдати не само због одсуства гаса, већ и због енергетске зависности од Донбаса, практично отцепљеног дела земље. У Украјини ће настати економски колапс, а већина грађана ће бежати на Запад - у Пољску, Немачку, те по читавој ЕУ, као што то сада чине избеглице из Сирије, упозорава "Фајненшел тајмс".
Прочитајте још:ПУТИН У ИНСПЕКЦИЈИ ГРАДИЛИШТА: Ово чудо од моста спојиће Крим са Русијом! (ВИДЕО)Руси продали део, ко сада контролише гасовод?
Извор: Срна

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА