Најновије

ОВАКО ЈЕ РОСУ ХАПСИО ЗВОНКА МИХАЈЛОВИЋА: Шешељ захтева одмазду (ФОТО)

ШТРПЦЕ - Такозвана косовска полиција ухапсила је у Штрпцу кандидата Српске радикалне странке (СРС) за народног посланика Звонка Михајловића, потврђено је у СРС.

Разваљена врата (Фото: Правда)

Михајловић, који је бивши председник општине Штрпце и дугогодишњи члан и функционер СРС, ухапшен је у својој кући без икаквог упозорења.
- Упали су нам у кућу у 7.15 док смо још спавали. Чула сам ломљење у приземљу и кренула сам да видим шта се дешава. Угледала сам прво црни штит а затим и припадника РОСУ потпуно обученог у црно. Покушала сам да дозовем Звонка а њих око 10 полицајаца потрчало је уз степенице, неки су носили пушке а други пиштоље. Сви су били у тамним униформама - прича Звонкова супруга Сузана кроз сузе.

Она каже да су полицајци одвојили њу са децом у посебну собу док су Звонка држали у другој просторији. Затим је кренула преметачина по кући. - Још увек смо били у пиџамама и нису нам дозволили да се одмах обучемо иако је деци било хладно. Претражили су све по кући, вадили фиоке, месо из замрзивача, све су прегледали али ништа нису пронашли. Сликали су наша српска документа јер ми немамо косовска, никада нисмо хтели да их извадимо. Деца и ја смо били јако уплашени, полицајци су нам се обраћали на албанском који не разумемо, нисмо знали шта се дешава - каже она за Правду. Након претреса полицајци су ставили лисице Звонку Михајиловићу и рекли су да га воде у Урошевац.

- Он их је питао да ли су лисице неопходне и они су одговорили да јесу. Тада је питао да одвезу његов ауто како би могао да се врати кући кад га пусте али су они одбили. Питао их је како да се врати из Урошевца, а они су рекли да то није њихов проблем. Улица је била блокирана од њихових возила, испред куће се налазило још полиције - каже Сузана Михајловић која је још у шоку. Лидер СРС странке Војислав Шешељ рекао је на конференцији за медије да су Михајиловића ухапсиле "албанске сепаратистичке и терористичке власти на КиМ". Шешељ је затражио хитну седницу Владе Србије како би се предузела акција да се Михајловић ослободи.

- Ако Михајловић не буде ослобођен онда Србија треба да предузме мере одмазде - рекао је Шешељ.  Шешељ је рекао да под мерама одмазде подразумева хапшење албанских политичара који се залажу за сепаратизам и да они буду размењени за Звонка Михајловића. Немања Шаровић каже да током хапшења тзв. Косовска полиција није показала ни један документ попут налога који би указао на разлоге хапшења Звонка Михајловића. На конференцији су показане фотографије разваљених врата и крша који су у кући оставили шиптарски полицајци.
Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА