Najnovije

OVAKO JE ROSU HAPSIO ZVONKA MIHAJLOVIĆA: Šešelj zahteva odmazdu (FOTO)

ŠTRPCE - Takozvana kosovska policija uhapsila je u Štrpcu kandidata Srpske radikalne stranke (SRS) za narodnog poslanika Zvonka Mihajlovića, potvrđeno je u SRS.

Razvaljena vrata (Foto: Pravda)

Mihajlović, koji je bivši predsednik opštine Štrpce i dugogodišnji član i funkcioner SRS, uhapšen je u svojoj kući bez ikakvog upozorenja.
- Upali su nam u kuću u 7.15 dok smo još spavali. Čula sam lomljenje u prizemlju i krenula sam da vidim šta se dešava. Ugledala sam prvo crni štit a zatim i pripadnika ROSU potpuno obučenog u crno. Pokušala sam da dozovem Zvonka a njih oko 10 policajaca potrčalo je uz stepenice, neki su nosili puške a drugi pištolje. Svi su bili u tamnim uniformama - priča Zvonkova supruga Suzana kroz suze.

Ona kaže da su policajci odvojili nju sa decom u posebnu sobu dok su Zvonka držali u drugoj prostoriji. Zatim je krenula premetačina po kući. - Još uvek smo bili u pidžamama i nisu nam dozvolili da se odmah obučemo iako je deci bilo hladno. Pretražili su sve po kući, vadili fioke, meso iz zamrzivača, sve su pregledali ali ništa nisu pronašli. Slikali su naša srpska dokumenta jer mi nemamo kosovska, nikada nismo hteli da ih izvadimo. Deca i ja smo bili jako uplašeni, policajci su nam se obraćali na albanskom koji ne razumemo, nismo znali šta se dešava - kaže ona za Pravdu. Nakon pretresa policajci su stavili lisice Zvonku Mihajiloviću i rekli su da ga vode u Uroševac.

- On ih je pitao da li su lisice neophodne i oni su odgovorili da jesu. Tada je pitao da odvezu njegov auto kako bi mogao da se vrati kući kad ga puste ali su oni odbili. Pitao ih je kako da se vrati iz Uroševca, a oni su rekli da to nije njihov problem. Ulica je bila blokirana od njihovih vozila, ispred kuće se nalazilo još policije - kaže Suzana Mihajlović koja je još u šoku. Lider SRS stranke Vojislav Šešelj rekao je na konferenciji za medije da su Mihajilovića uhapsile "albanske separatističke i terorističke vlasti na KiM". Šešelj je zatražio hitnu sednicu Vlade Srbije kako bi se preduzela akcija da se Mihajlović oslobodi.

- Ako Mihajlović ne bude oslobođen onda Srbija treba da preduzme mere odmazde - rekao je Šešelj.  Šešelj je rekao da pod merama odmazde podrazumeva hapšenje albanskih političara koji se zalažu za separatizam i da oni budu razmenjeni za Zvonka Mihajlovića. Nemanja Šarović kaže da tokom hapšenja tzv. Kosovska policija nije pokazala ni jedan dokument poput naloga koji bi ukazao na razloge hapšenja Zvonka Mihajlovića. Na konferenciji su pokazane fotografije razvaljenih vrata i krša koji su u kući ostavili šiptarski policajci.
Izvor: Pravda

Bonus video

Molimo Vas da donacijom podržite rad
portala "Pravda" kao i TV produkciju.

Donacije možete uplatiti putem sledećih linkova:

PAŽNJA:
Sistemom za komentarisanje upravlja kompanija Disqas. Stavovi izneseni u komentarima nisu stavovi portala Pravda.

Kolumne

Filantropi iz evrope

Zvonjenje na vratima.Čovek otvara vrata i vidi na pragu kako stoji osoba sa kiselim izrazom ...

Najnovije vesti - Ratni izveštaji

VREMENSKA prognoza

Najnovije vesti - PRAVDA