Најновије

Пазите шта шерујете: Ако ово откријете на Фејсу, зажалићете кад-тад

Кориснике Фејсбука неопрезност током објављивања може и те како да кошта. Зато треба добро размислити пре него што нешто објавите јер заправо имате врло мало контроле над садржајем након што га једном објавите.

Пазите шта објављујете на фејсу (Фото: pixabay.com)

То поготово важи за све оне који држе своје профиле јавно и тако несвесно ризикују много тога. Личне информације, породичне фотографије и планови у припреми су нешто што би због сопствене сигурности требало држати за себе и близак круг људи које познајете.
Ово је листа ствари које због сигурности не би требало објављивати на Фејсбуку.

Подаци везани за личну или финансијску сигурност

Није добра идеја да на Фејсбуку објавите адресу, телефонске бројеве, мајчино девојачко презиме, број кредитне картице, па чак ни годину рођења. Све ове податке они који се баве криминалним радњама могу да искористе за крађу идентитета или да вам нанесу финансијску штету. Такође избегавајте да објављујете податке који би могли да помогну некоме да сазна вашу лозинку, попут имена пса, успомена из детињства и слично.

Информације о локацији и планови о будућим путовањима

Осим што овако потенцијалним лоповима откривате да ли сте код куће или не, стварате већу могућност да сретнете особе које можда желите баш да избегнете. Сликама са путовања откривате и свој животни стандард што такође може да привуче нежељене госте.

Информације из личног живота

Раскид, здравствене тегобе или разочарање неком животном ситуацијом је нешто што би било мудро да задржите за себе. Велики број људи то може да види, а међу њима и ваше колеге с посла, као и шефови. Оно што не бисте желели да знају апсолутно сви, задржите за себе.

Фотографије деце

До тих фотографија могу доћи и људи који немају добре намере. Ако баш морате да објављујете такве фотографије, немојте уз њих објављивати информације попут имена, школе у коју дете иде...

Приговори на посао и информације о томе шта радите на послу

Велике су шансе да таква објава дође до вашег шефа, а то сигурно не желите. До информација о послу које сте објавили врло лако може доћи конкуренција, а то такође може јако неповољно да утиче на ваше запослење.

Политички набијени коментари

Врло је лако некога несвесно увредити објавом агресивних и политички набијених коментара и статуса. У реду је да делите вести или видее који ће подстаћи расправу, али објава агресивних и јасно усмерених политичких статуса може да направи много већу штету него што мислите.

Трачеви

Осим што остављате утисак особе којој се не може веровати пред пријатељима на Фејсбуку, велика је могућност да ћете упасти у невољу када то дође до некога кога се ваша објава тиче.

Медицинске дезинформације

Ако нисте лекар, онда нисте квалификовани да делите здравствене савете и предлажете решења која нису научно потврђена. Статуси који минимализују тешке болести могу бити увредљиви, а могу и довести у опасност некога ко у њих верује. Извор: index.hr

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА