Најновије

ИСТОРИЈСКИ СУСТРЕТ! Ердоган Путину: Од нас се много очекује! (ВИДЕО)

У Константиновском дворцу у Санкт Петербургу одржава се састанак председника Русије и Турске Владимира Путина и Реџепа Тајипа Ердогана.

Историјски сусрет Путина и Ердогана (Фото: Синхуа)

Агенција АП наводи да је Ердоган стигао у Русију у време све напетијих односа Турске с њеним традиционалним савезницима у САД и Европи после обрачуна власти у Анкари с осумњиченима за пропали пуч 15. јула.
Ова посета шефа турске државе Санкт Петерсбургу и разговори с Путином је прво Ердоганово путовање у иностранство након пропалог пуча. Турски председнк изјавио по доласку да га је Путинов позив после неуспелог пуча обрадовао, као и народ Турске. "Наш регион очекује пуно од политичког односа Русије и Турске. Добри односи Русије и Турске помоћи ће у решавању проблема у региону, али и свету", рекао је Ердоган.
Поводом недавног покушаја пуча у Турској, Путин је рекао је Русија увек против свих неконструктивних акција. 
Он је подсетио да је међу првима позвао Ердогана и изразио подршку превазилажењу кризе након војног пуча у Турској, а турски председник је рекао да га је Путинов позив обрадовао.
"Надам се да ће турски народ под вашим руководством превазићи кризу", рекао је Путин Ердогану, преноси Спутнјик.  Извор: Ал Џазира/ Анадолија/РТ/ rs.sputniknews.com

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА