Најновије

РАТ НА УЛИЦАМА ХОЛАНДИЈЕ: Сукоби полициjе и антиимиграционих демонстраната (ВИДЕО)

AMСTEРДAM - На масовном антиимиграционом скупу у малом холандском граду Хешу избили су у понедељак сукоби након што jе полициjа почела да растеруjе око 1.000 учесника марша против отварања избегличког центра у том месту.
(Фото: Јутјуб)

(Фото: Јутјуб)

Демонстранти су изашли на улице у тренутку када су званичници на састанку у згради локалне управе разговарали о плановима за смештаj око 500 избеглица у наредних 10 година, преноси "Раша тудеj". Протести су почели мирно око 18.00 сати, а демонстранти су носили транспаренте са слоганима као што су "Зауставите азилске бесмислице", маршираjући према згради градске управе, коjу су на краjу гађали jаjима. www.youtube.com/watch Eкстремно десничарски активисти покушали су да провале у седиште градске управе, због чега су званичници морали да прекину састанак и евакуишу се из зграде. Демонстранти су испаљивали ватромет и светлеће ракете на полицаjце коjи су покушавали да их растераjу, наводи руски канал. У саопштењу градоначелнице Mариеке Mорман обjављеном на вебсаjту локалне управе каже се да jе град "дао полициjи додатна овлашћења" након што су "протести измакли контроли". www.youtube.com/watch Власти, за сада, нису саопштиле колико jе људи притворено или евентуално повређено у сукобима. Сукоби су избили неколико сати након што jе екстремно десничарски политичар Герт Вилдерс затражио да се мушки муслимански мигранти закључаjу у азилским центрима, оправдаваjући таj потез као меру заштите за холандске жене након напада у Новогодишњоj ноћи у Kелну у Немачкоj. www.youtube.com/watch Aнтиимиграционо настроjени активисти су озбиљно схватили видео-поруку лидера Слободарске партиjе (ПВВ) и брзо организовали скуп путем Феjсбука. Демонстранти тврде да jе броj од 500 тражилаца азила несразмерно висок за град од око 12.500 људи, те позиваjу власти да одустану од планова о смештању избеглица.
Прочитајте још:НАОРУЖАНИ ДО ЗУБА: Ово оружје користи Исламска државаРОБЕРТС: Русија и Кина праве алтернативу Вашингтону која ће бити прејака за САД
Извор: Танјуг  

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА