Најновије

Ђорђевић: Циљ је злато!

БЕОГРАД - Селектор кошаркашке репрезентације Србије Александар Ђорђевић, иако сматра да је резултат могао да буде бољи, 2015. годину и четврто место на Европском првенству оценио је као успех, али поручио да главни циљ освајање медаља у континуитету.
Напред наши! (принтскрин Јутјуб)

Напред наши! (принтскрин Јутјуб)

"Четврти смо у Европи, на "једну лопту" смо одиграли полуфинале са Литванијом, које би нас, да смо победили, одвело директно на Олимпијске игре у Рио. Сматрам да је све то добар резултат, мада лично нисам задовољан. Мислим да је бреме фаворита, које нам је наметнуто од ривала, било превелико. Подлегли смо притиску резултата како се такмичење ближило крају, па смо због тога одиграли на нешто слабијем нивоу од групне фазе, где смо доминирали јаком, модерном и атрактивном кошарком", рекао је Ђорђевић у празничном интервјуу за сајт Кошаркашког савеза Србије. Он је додао да је меч у полуфиналу ЕП против Литваније практично одредио целу годину. "Једна утакмица и једна лопта су одлучиле наш резултат. То је често тако и, нажалост, мало шта можемо сада да урадимо, осим да се још боље спремимо за следеће изазове. Чврсто верујем да је та утакмица показала играчима на који начин се игра за медаље на сваком такмичењу, што је зацртано као наш основни циљ - константно играње завршних мечева било којих репрезентативних такмичења, самим тим и борба за медаље". Кошаркаши Србије ће пут до Рија тражити преко квалификација, које се одржавају у јулу, а наша земља је један од кандидата за организацију турнира. Ђорђевић истиче да подршка публике много значи. "Изузетно би нам значило, као што нам је знацила подршка наших навијача у Берлину, у групи на ЕП. Та подршка је буквално била ветар у леђа нашим момцима. Они су то много пута истицали и били понесени ентузијазмом људи са трибина. Као један од кључних услова за успех једне репрезентације одувек подвлачим однос са навијачима, осећај блискости, заједништва и директан контакт, уз велико узајамно поштовање". Према његовим речима Србија увек мора да стреми ка освајању медаља. "Што се мене лично тиче, медаља мора да буде најсјајнија. Озбиљан сам када тако нешто поставим као циљ, не бежим од одговорности и потребног рада да до њега и дођем. Уколико сам успео да део мог менталитета пренесем на окружење, онда је један велики део мог посла обављен", јасан је био Сале Национале. Он је најавио да би поједини млади кошаркаши могли да се нађу у конкуренцији за наредно окупљање. "Јокић, Гудурић, Ребић, Јарамаз, Загорац, Симанић, Тејић, Давидовац... И још неколицина момака који играју по разним европским клубовима или су на школовању у Америци, су углавном играчи чији развој пратимо већ две године", закључио је Ђорђевић и додао да је задовољан досадашњим током сезоне на клупи Панатинаикоса.
Прочитајте још:ФЕДОР БИЈЕ И НЕ ЗНА ДА СТАНЕ: Најјачи ММА борац свих времена се вратио победом! (ВИДЕО)Вучић: Приватизујте Звезду и Партизан и „ево, будите премијер!“
Извор: Политика

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Филантропи из европе

Звоњење на вратима.Човек отвара врата и види на прагу како стоји особа са киселим изразом ...

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА