Најновије

ХИТ ФОТО: Пре уласка у високу политику Додик био кошаркаш нижеразредног клуба из Баната

Како сазнајемо од портала Јужни Банат, у банатском селу Опову се хвале тиме што је један председник играо један председник, и то не било који. Пре почетка активним бављењем политиком председник Републике Српске је играо у оповском кошаркашком клубу Полет, када је сам клуб забележио један од највећих успеха у својој историји.

Од успеха у спорту до успеха у политици (Фото: Јужни Банат)

Осим на локалу и оних који прате јужнобанатску кошаркашку сцену, за овај кошаркашки клуб вероватно већина вас није никад чула. Ипак, један кошаркаш оповачког клуба, по својој популарности или непопуларности, у зависности са које стране гледате, прелази оквире нашег региона, а када је политика у питању, његово име знају од Москве до Вашингтона. У сезони 1995/96 за оповачки Полет играо је актуелни први човек Републике Српске Милорад Додик. А откуд Додик у малом, нижеразредном кошаркашком клубу у банатској провинцији? Сплет околности или нека промисао, Додик се, пре него што ће ући у високу политику, пословно обрео у Опову. Његова фирма је закупила пословни простор који је служио као погон за израду намештаја. Као велики љубитељ кошарке, Додик се обратио локалном клубу желећи да га спонзорише, а када су му исти понудили опцију и да наступа за клуб Додик је прихватио. Одиграо је ту сезону, играјући на позицији центра. Полет је те године стигао до плејофа регионалне лиге али су изгубили у финалу. Убрзо након тога Додик је почео да се бави политиком, није више долазио у Опово, а остало је свима врло добро познато.

Од броја 7 у тиму до броја 1 у региону (Фото: Јужни Банат) Како год било у оповачком кошаркашком клубу стоји да је за њих играо и председник Републике Српске, човек од којег пуно тога зависи како ће се креирати политика западног Балкана. Извор: Правда

Бонус видео

Молимо Вас да донацијом подржите рад
портала "Правда" као и ТВ продукцију.

Донације можете уплатити путем следећих линкова:

ПАЖЊА:
Системом за коментарисање управља компанија Disqas. Ставови изнесени у коментарима нису ставови портала Правда.

Колумне

Најновије вести - Ратни извештаји

VREMENSKA prognoza

Најновије вести - ПРАВДА